Öne Çıkanlar terörist abd rusya Koronavirüs chp cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tesk genel başkanı bendevi palandöken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ATO Başkanı Gürsel Baran İsrail deprem

“Çocukların Mutlu Olmadığı Bir Dünyada, Yanlış Giden Bir Şeyler Vardır”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha güzel, huzurlu ve sevgi dolu bir dünya için çalışmaya hep birlikte devam edeceğiz. Çocukların mutlu olmadığı bir dünyada, yanlış giden bir şeyler var demektir. Bu yanlışları tespit etmek, ifade etmek, düzeltilmesi için elimizden geleni yapmak bizim vazifemizdir. Bizim büyüklerimizden, ecdadımızdan aldığımız miras budur; sizlere bırakacağımız miras da budur” dedi.



TRT Çocuk Korosu'nun çocuklar için bestelenmiş şarkıları seslendirdiği, çocukların günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptığı, Karagöz ile Hacivat gösterisinin sahnelendiği programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklara hitaben bir konuşma yaptı.

“23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM”
Bugün ‘Büyük Millet Meclisi’ adıyla faaliyete başlayan ve bugüne kadar millî iradenin temsilcisi olarak çalışmalarına devam eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yıl dönümü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gönülden tebrik ediyorum. Böylesine önemli bir günü armağan ettiğimiz siz çocuklarımızın bayramını özellikle tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal, İstiklal Harbimizi başlatan ve yöneten ilk Meclisimizin tüm üyelerini rahmetle yâd ediyorum. Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da verdiğimiz tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum” diye konuştu.
Çocuklara hitaben, “Sizlere baktıkça gençleşiyorum, sizlerden adeta bir gençlik iksiri alıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hazırlanan törende emeği geçenlere teşekkür etti ve daha nice 23 Nisan’lara bu şekilde sevinçle, coşkuyla ve mutlulukla ulaşmayı temenni ettiğini söyledi.

“DAHA SEVGİ DOLU BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞMAYA HEP BİRLİKTE DEVAM EDECEĞİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Bu tablo bize özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Dünyanın pek çok yerinde maalesef bu imkânlara sahip olmayan milyonlarca, milyarlarca çocuk var. Buradan onlara sizlerin adına sevgilerimizi ve desteklerimizi iletiyoruz. Daha güzel, daha huzurlu, daha sevgi dolu bir dünya için çalışmaya hep birlikte devam edeceğiz. Çocukların mutlu olmadığı bir dünyada, yanlış giden bir şeyler var demektir. Bu yanlışları tespit etmek, ifade etmek, düzeltilmesi için elimizden geleni yapmak bizim vazifemizdir. Bizim büyüklerimizden, ecdadımızdan aldığımız miras budur; sizlere bırakacağımız miras da budur.”

“SEVGİLİ ÇOCUKLAR, BU CUMHURİYET SİZE EMANET”
Konuşmasında çocuklar için yazılmış bir şiirden alıntıladığı dizelere atıfta bulunarak, çocuklara kendileri olmaları, doğru olmaları ve çığır açmaları tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevgili çocuklar, bu Cumhuriyet size emanettir, bu vatan size emanettir. Unutmayın, dünyanın ve hayatın bir nizamı var, doğarız, büyürüz, yaşanırız ve sonra ebedi âleme göçeriz, yani ölürüz. Bu süreçteki her aşama kendine göre ayrı ayrı özelliklere, ayrı ayrı güzelliklere sahiptir, ama herhâlde en güzeli çocukluk dönemidir. Çocukluk güzeldir, ama çocuk kalmak da mümkün değildir. Onun için şu an içinde bulunduğunuz dönemin kıymetini bilin, sevginin de, öfkenin de hesapsız olduğu bu döneminizi doyasıya yaşayın” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara; anne babalarının ve öğretmenlerinin onlar için en iyisini istediğini ve en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Sizin için atan bu kalpleri asla kırmayın. Babanızı incitmeyin, annenizi incitmeyin, öğretmenlerinizi incitmeyin, sizlerin varlık sebebi onlardır” diye ekledi.

“TÜRKÇEYİ EN İYİ ŞEKİLDE ÖĞRENMELİSİNİZ”
Öğrenme çağının henüz başında olduklarını ve önlerinde çok uzun ve yorucu bir yolun bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu maratona avantajlı başlamanın yolunun, Türkçeyi en iyi şekilde öğrenmekten geçtiğini dile getirdi ve “Unutmayınız, şayet Türkçenizi geliştirirseniz hayata çok daha renkli bakar, öğrenme yarışında herkesten bir adım önde olursunuz” dedi.
Çocuklara, “Şu 4 kelimeyi hiç unutmayacaksınız” diyerek, öğrenmeyi, düşünmeyi, uygulamayı ve neticelendirmeyi tavsiye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve bu gece idrak edilecek Miraç Kandilini tebrik etti ve sözlerini “İyi ki çocuklar var, iyi ki çocuklar olacak” diyerek tamamladı.
Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önceki kabul ve gezilerinde çocuklarla çektirdiği fotoğraflardan oluşan bir serginin yer aldığı ve davetlilere geleneksel Türk şekerlemelerinin ikram edildiği törende, misafirlere TRT Çocuk Korosu’nun albümü de hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.