Öne Çıkanlar terörist Koronavirüs abd rusya chp CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem özeti tbmm Pandemi ATO Başkanı Gürsel Baran cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Yılda Klavyelerin Üzerindeki Birçok Yasağı Biz Kaldırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Okuma derken öyle 140 karakterlik sosyal medya okumalarından veya arama motorlarından derlenen kaynağı belirsiz bilgi kırıntılarından bahsetmiyorum. Bunların insanı götüreceği tek yer malumatfuruşluktur. Teknolojinin ulaştığı seviyeye rağmen kitaplar hala kendini geliştirmek isteyenlerin vazgeçilmez hazineleridir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son 14 yılda klavyelerin, tabelaların, harflerin, kelimelerin üzerindeki birçok yasağı biz kaldırdık. On yıllardır yazı ve fikir hayatımıza musallat olan tek tipçi, vesayetçi anlayış yerine farklılıkları zenginlik olarak gören, düşüncenin önünü açan bir bakış açısını biz ikame ettik” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Meridyen Open’17 Uluslararası Münazara Turnuvası’nın ödül törenine katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Erdoğan, fikirlerin rahatça konuşulamadığı yerde şiddetin devreye gireceğini belirterek, “Bunun için biz düşünce ve ifade özgürlüğünü başkalarının da aynı haklara saygı göstermeleri şartıyla sonuna kadar savunduk, destekledik. Son 14 yılda klavyelerin, tabelaların, harflerin, kelimelerin üzerindeki birçok yasağı biz kaldırdık. On yıllardır yazı ve fikir hayatımıza musallat olan tek tipçi, vesayetçi anlayış yerine farklılıkları zenginlik olarak gören, düşüncenin önünü açan bir bakış açısını biz ikame ettik. Düşünce ve ifade özgürlüğünü sadece kendi düşüncelerinin ifade edilebilmesi olarak görenlerle elbette anlaşamadık, anlaşamayız. Çünkü biz insanı eşrefi mahlukat olarak gören bir medeniyetin mirasçılarıyız” şeklinde konuştu.

“GAMALI HAÇLARI DUVARLARA SİZLER ÇİZDİNİZ”
Çoğulculuk ve özgürlükçülük konusunda en küçük sıkıntılarının olmadığını öne süren AK Partili Erdoğan, şöyle konuştu:
“Ülkemizin ve dünyanın her yerinde tüm farklı inanç, düşünce, meşrep gruplarıyla karşılıklı görüş alışverişimiz olmuştur. İşte görüyorsunuz son dönemlerde Batının İslamofobi konusundaki tavrını görüyorsunuz. Ama bizden onlara yönelik bir şey hiç oldu mu? Hayır. Biz tüm inanç gruplarını güvence altına aldık. Herhangi bir şey olduğu zaman burada Kiliseler bütün bizim mabetlerimizin dışındaki bütün mabetleri özellikle koruma altına almışızdır onlara herhangi bir şey olmasın. Niye? Çünkü doğacak spekülasyonları çok iyi biliyoruz da onun için. Onlar bizim güvencemizin altında olsun dedik ama onlar aynı şeyi yapmadı. Faşizan baskı dedik rahatsız oldular, bu bir Nazizm dedik rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsunuz? Bizim mabetlerimizi yaktınız, yıktınız Gamalı Haçları geldiniz duvarlara sizler çizdiniz, yazdınız bunları yaptınız. Hepsi belgelerle elimizde. Gösterdiğimiz zaman da söyleyecek laf bulamıyorlar. ‘Böyle bir şey oldu mu ya’ diyorlar. Eğer siz kendinize güveniyorsanız, kendinizden eminseniz dinlemek, tartışmak istemeyeceğiniz hiçbir görüş olamaz. İnancına güvenen inanç hürriyetinden korkmaz. Bunu öyle biliniz.”

“KİTAPLAR HALA KENDİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYENLERİN VAZGEÇİLMEZ HAZİNELERİDİR”
Gençlerin araştırma yapması, muhakeme ve mukayese etmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Okuma derken öyle 140 karakterlik sosyal medya okumalarından veya arama motorlarından derlenen kaynağı belirsiz bilgi kırıntılarından bahsetmiyorum. Bunların insanı götüreceği tek yer malumatfuruşluktur. Teknolojinin ulaştığı seviyeye rağmen kitaplar hala kendini geliştirmek isteyenlerin vazgeçilmez hazineleridir. Batıda onar bin hatta yüzer bin basılan kitapların bizde bin bin basılması ve onların bile doğru dürüst satılmaması üzerinde çok düşünmemiz gerekir. Elimizdeki cep telefonlarının görünürlüğü kadar kitapların görünürlüğünü sağlamadan bu meseleyi çözemeyiz. Kendimizi kandırmayalım. Ülkemizdeki mesele kitap bulamama, kitaba ulaşamama değil kitap okumama sorunudur. Buna rağmen ben yeni nesilden umutluyum, gençlerden umutluyum” diye konuştu.

“HER TÜRLÜ DONANIMA SAHİP BİR GENÇLİK LAZIM”
“Bize sorgusuz sualsiz biat eden cahil bir gençlik değil neye inandığını, neyi savunduğunu, neyin mücadelesini verdiğini bilen, bunun için gereken her türlü donanıma sahip bir gençlik lazım” diyen Erdoğan, 15 Temmuz gecesi bu vasıflara sahip gençliğin istiklal ve istikbal için gözünü kırpmadan canını ortaya koyabileceğini gördüklerini anlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.