Öne Çıkanlar ankara konya bodrum sgk deprem pakistan veysel eroğlu chp iata kastamonu Bala Kuğu Gölü ile İzleyenleri Büyüledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2019’u Fuat Sezgin Yılı İlan Ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in cenaze töreninde, “2019 yılını inşallah, ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Yılı’ olarak ilan edeceğiz. Bunun da talimatını verdik” dedi.

Tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren tarihçi Prof. Dr. Fuat Sezgin için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Fuat Sezgin Hocamızı tanıdığım andan itibaren gerçekten ilim noktasında nasıl kararlı bir insan olduğunu gördüm” dedi.

Sezgin’in vatan sevdalısı olduğunu ve eserlerini Türkiye’ye nasıl getireceğinin hesabı içerisinde olduğunu anlatan Erdoğan, “Hocam ‘Sen nereyi beğeniyorsan söyle biz orada bu merkezi oluşturalım’ dedik. Ve hocamız da Gülhane Parkı’nın içerisindeki malum şu andaki müze olarak yaptığımız yeri beğendiğini söyledi. Ve bizler belediyemizle orada bu çalışmayı yoğunlaştırdık. Şu andaki yere kavuştuk” dedi.

- Yurt Dışındaki Eserlerini De Getirme Çalışmalarımız Sürüyor-

Sezgin’in pek çok eseri olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

“Gerek İslam, bilim, düşünce, fizik, tıp, astronomi ve diğer alanlarda kaleme aldığı bu eserleriyle olayı şöyle cilt olarak raflara dizdiğimizde 1300 ciltlik bir eser ki bunun bir takımı da Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’nde yerini almış vaziyette. Yurt dışındaki eserlerini de getirme çalışmalarımız sürüyor. 2008 yılında biz İslam İlim Ve Teknoloji Müzesini birlikte kurduk. Müzenin yanına da bugün defnini yapacağız. Öyle bir arzusu talebi olmuştu. Bu vesileyle attığımız bu adımda da buna bir ilave yapalım istedik. 2019 yılını inşallah, ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Yılı’ olarak ilan edeceğiz. Bunun da talimatını verdik. İnşallah bu da hem bilim tarihimiz için, hem ilim irfan tarihimiz için hayırlara vesile olur. Bu da bizim onun manevi noktadaki hayatı için bir izdüşümü olur diye düşünüyorum.”

Sezgin’in ailesine başsağlığı temennisini tekrarladığını belirten Erdoğan, “94 yıllık bir hayat, ama malum bu 1960 yılında İstanbul Üniversitesi’ndeki malum olaylardan sonra ne yazık ki hocamız da adeta sürgün yiyen insanlardan bir tanesi olmuş ve Almanya’da çalışmalarını devam ettirmiş. Böyle bir insan… Rabbim cennetiyle müşerref kılsın” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.