Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan fırat kalkanı chp niğde milletvekili ömer fethi gürer

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bütün Hava Sahaları Ve Sınırlar Kapatılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKBY’deki referanduma ilişkin, “Buyurun şimdi bütün hava sahaları da kapatılacak, uçuşlar zaten yasaklandı. Kim gelecek, nasıl gideceksin? Yakında sınırlar da kapatılacak. Nasıl girişini çıkışını yapacaksın?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin kanaat önderlerini kabul etti. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Ülkemizde ve bölgemizde çok önemli hadiselerin yaşandığı hassas bir dönemde bir kez daha sizlerle istişare etme ihtiyacı duyduk. İçinde bulunduğumuz kadim coğrafya sancılı, çalkantılı ve meşakkatli bir dönemden geçiyor. Kartların yeniden karıldığı, haritaların yeniden masaya konulduğu bir sürecin içindeyiz. Geçtiğimiz asırda olduğu gibi bu dönemin parolası da böl-parçala-yönet hatta yut. Küresel sömürge odaklarının yıllardır el attıkları her yerde başarıyla uyguladıkları bu taktik bir kez daha bölgemizde tedavüle konulmuştur. Suriye’nin kuzeyinde tüm ikazlarımıza ve itirazlarımıza rağmen oluşturulmaya çalışılan terör kantonları bu karanlık projenin bir parçasıdır” dedi.

-“KANLI SENARYONUN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL TÜRKİYE’DİR”-

Bir asır önce dönemin sömürgecilerinin Osmanlı Devleti'ni kolay yutulan parça haline getirmek için ulusçuluk kartını açtığını ifade eden Erdoğan, günümüzde de aynı aktörlerin bölgeyi etnik ve mezhep taassubu üzerinden dizayn etmeye çalıştığına dikkat çekti. Tahrip edilen kardeşlik, güven, huzur ikliminin yerine barışın konulduğunun baki olmadığını belirten Erdoğan, yaşanan kaosun ardından elde kalan tablonun senaryonun asıl sahipleri dışında kimseye mutluluk ve refah getirmediğine işaret etti.

Tarihin bir ibret vesikası olduğu kadar istikbalin de pusulası olduğunu belirten Erdoğan, tarihten ibret almayanlar için tekerrür edeceğini, ibret alanlar için etmeyeceğini ifade etti. Tüm imkanlarla geçmişteki hataların tekrarlanmaması için gayret gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgemize yönelik bu kanlı senaryonun önündeki en büyük engel hiç şüphesiz Türkiye’dir. Bu oyunun başarılı olabilmesi ancak Türkiye’nin zayıflamasına, tökezlemesine ve düşmesine bağlıdır. Çünkü güçlü Türkiye, bölgesel huzur ve istikrarın güvencesi demektir. Dış politikada etkin Türkiye, kurulan tezgahları, sahiplerinin başına geçiren ülke demektir” dedi.

-“BU DÜNYA ETME BULMA DÜNYASIDIR”-

Suikast girişimi davasında çıkan karara da değinen Erdoğan, “15 Temmuz darbe girişiminin bir kısım failleriyle ilgili mahkeme kararını dün açıkladı. Bu dünya etme bulma dünyasıdır. Samimi olmazsan dürüst olmazsan bunun cezasını ama bu dünyada ama ebedi alemde muhakkak çekeceksin. Bunlar samimi değil, dürüst değil. Bu ülkeyi parçalamak, bölmek için bu adımları attılar ve mücadelemizi de sonuna kadar devam ettireceğiz. Hukuk yoluyla her türlü adımı atacağız” diye konuştu.

-“OYUNU BOZACAĞIZ”-

Türkiye'nin, bölgede oynanan oyunları bozacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de ve Irak’ta oynanan bölme, parçalama, etnik ve mezhebi kışkırtma oyunlarının amacı, Türkiye’yi güneyden kuşatmaktır. Bu kuşatma faaliyeti sadece fiziki sınırlarımızdan ibaret de değildir. Burada ülkemizin içini de kapsayan büyük bir oyundan bahsediyorum. Allah’ın izni, milletimizin dirayetiyle, diğer saldırıları nasıl boşa çıkardıysak bu oyunu da bozacağız, hiç şüphem yok” dedi.

Açık yüreklilikle konuştuğunu ifade eden Erdoğan, “Birileri çocukluk düşlerini gerçekleştirecek diye tüm bölgemizin ve ülkemizin güvenliğinin tehlikeye atılmasına biz müsaade edemeyiz. ‘16 yaşında benim hayallerim vardı, işte şimdi o hayallerimi gerçekleştirdim, bundan sonrası beni çok da ilgilendirmiyor’ havasına girmek kuru hayaldi ” dedi.

-“NASIL GİRİŞİNİ ÇIKIŞINI YAPACAKSIN?”-

Referandumun bir sebep olduğunu ancak netice olmadığını vurgulayan Erdoğan, işin bitmediğine sadece başladığına işaret ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Bir tarafında İran, kuzeyinde Türkiye, güneyinde Irak yönetimi, batısında Suriye. Ne yapacaksın, nereye gideceksin, nasıl çıkacaksın? Buyurun, şimdi bütün hava sahaları da kapatılacak, uçuşlar zaten yasaklandı. Kim gelecek, nasıl gideceksin? Yakında sınırlar da kapatılacak. Nasıl girişini çıkışını yapacaksın? Bir devleti yöneten bu şeyleri böyle çocukça değerlendirir mi? Eyalet yönetimi de olsa bir yönetim. Duygusal olarak kendini tatmin için böyle bir adım atılır mı?”

-“SEN BİZE BAKACAKSIN”-

IKBY Başkanı Mesut Barzani’ye tepki gösteren Erdoğan, “Sana bu aklı kim veriyor? Sadece arkanda İsrail var. Sağ tarafına Fransa’nın eski Dışişleri Bakanını almışsın, sol tarafına da bir başka Yahudi’yi almışsın ve onlarla beraber masa üstünde çalışma yapıyorsun. Onlar sana dost değil, dost değil. Onlar bugün senin yanında olur, yarın yok olurlar. Sen bize bakacaksın. Niye memurunun maaşını ödeyemediğinde onlara gitmedin, niye onlardan bir destek almadın?” sorusunu yöneltti.

Türkiye’nin IKBY’ni  referandum kararına karşı koyduğu tepkinin Kürtlerle bir ilgisinin olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim tepkimiz, Irak’ın birliğe, beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde hiçbir gereği ve zorunluluğu yokken üstelik de ülkemize danışılmadan böyle bir teşebbüste bulunulmuş olmasıdır. Bu, Irak’ın toprak bütünlüğüne bir defa bir ihanettir” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü hedef alan açıklamaların kimsenin haddine olmadığını söyledi.

-"DESTEK VERENLER BU ÜLKENİN EKMEĞİNİ YEMEYİ, SUYUNU İÇMEYİ HAK ETMİYOR"-

Türkiye için tüm terör örgütlerinin aynı olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bizim için PKK neyse FETÖ odur. Bizim için DEAŞ neyse DHKP-C ve benzeri örgütler de aynıdır. Ülkemize ve milletimize zarar veren, geleceğimize kasteden hiçbir örgütünü bu topraklarda yaşatmayacağız. Terör örgütlerine doğrudan ve dolaylı destek veren hiç kimse bu ülkenin ekmeğini yemeyi, suyunu içmeyi, imkanlarından faydalanmayı hak etmiyor demektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.