Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti deprem erdoğan gündem başlıkları çin türkiye Covid19 recep tayyip erdoğan türk telekom CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berat Albayrak Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında milletvekillerine hitap ediyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında Berat Albayarak hakkındaki konuşmasında :"Gerek önceki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız daha sonra Hazine ve Maliye Bakanımız olmak üzere ülkemize önemli hizmetler veren Berat Albayrak'a yine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısı konuşmasında:

"İşgal altındaki topraklarının ve Karabağ’ın tamamının kurtuluşunun vesilesiyle kardeşim, dostum İlham Aliyev olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi tebrik ediyorum.Varılan anlaşmaya göre şuana kadar henüz ele geçirilmemiş olan Azerbaycan toprakları ile Karabağ’ın kalan kısmı Azerbaycan’a bırakılacaktır. Anlaşmaya göre Ermenistan, Aldan ve Kazak bölgelerini 20 Kasım’a Laçin bölgesini 1 Aralık’a kadar Azerbaycan’a teslim edecektir. Azerbaycan ile Nahçıvan arasındaki özerk bölgesi arasındaki ulaşım bağlantısı sağlanacak ve bu amaçla bir yol inşa edilecektir. Aynı şekilde Ermenistan ile Han kenti arasında da bir ulaşım koridoru açılacaktır. İşgal’in ardından yerlerinden edilen Azerbaycanlılar Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu gözetiminde evlerine geri döneceklerdir. Türkiye, anlaşmanın uygulanmasını gözetmek ve denetlemek üzere bölgede kurulacak ortak barış gücünde Rusya ile birlikte yer alacaktır. Ateşkes’in kontrolü ve denetimi için oluşturacağımız ortak Türk-Rus merkezi ile ilgili mütabatak zaptı bu sabah imzalandı. Bu merkez Azerbaycan’nın kurtulan toprakları üzerinde kurulacaktır. Dağlık Karabağdaki ateşkesin ihlalini önlemeye yönelik tüm tedbirler bu merkez tarafından alınacaktır. “ ifadelerini kullandı.

“Karabağ bir kez daha eman yurdu haline gelmekte"

“Karabağ bir kez daha eman yurdu haline gelmekte, hilalin gölgesindeki huzurlu yerini almaktadır. Türkiye ve Türk Milleti olarak 28 yıldır her gün bu işgalin sızısını Azerbaycanlı kardeşlerimiz ile birlikte yüreğimizde hissettik. Daha önce Kıbrıs’taki yine 1990’lı yıllarda Bosna’daki katliamlara seyirci kalanlar Karbağ’daki katliamlarıda görmezden gelmişlerdir. Biz oradaki katliamın acısını Azerbaycamlı kardeşlerimiz ile birlikte yaşadık. Hep birlikte göz yaşı döktük. Ermenistan’nın yeniden Azerbaycan toraklarına saldırmasıyla başlayan çatışmalarda tüm kalbimizle ve imkanlarımızla Azerbaycan’nın yanında yer alarak bu işgali son bulduracak sürece katkı sağladık.” İfadelerini kullandı.

"Berat Albayrak'a Şahsım ve Milletim Adına Teşekkür Ederim"

“Gerek önceki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız daha sonra Hazine ve Maliye Bakanımız olmak üzere ülkemize önemli hizmetler veren Berat Albayrak'a yine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde de özelikle iki sismik araştırma ve üç tane de sondaj gemisini hakikaten dünyadaki ekonoik sıkıntıların yaşandığı dönemde bunu fırsata dönüştürmek suretiyle ülkemize kazandırmasıyla finans yönetimi bakımından önemli bir başarı idi. Kendisi sağlık sorunları nedeniyle vazifesinden affını istedi bizde bu talabi kabul ederek Hazine ve Maliye Bakanı olarak yerine Lütfi Elvan arkadaşımızı atadık." ifadelerini kullandı.                       

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.