Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları ekonomik güven endeksi hizmet mardin trt Kuşadası Belediyesi ATO Başkanı Gürsel Baran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ak parti sözcüsü ömer çelik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sivas Kongresi Mesajında Ekonomik Saldırı Vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi’nin 99’uncu yıldönümünde, “Kahraman milletimizin, bugün de ekonomik ve siyasi bağımsızlığımıza yönelen her türlü saldırı karşısında birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, iradesine ve istikbaline sahip çıkması, ülkemize yönelik hain girişimlere karşı tüm gücüyle direnmesi, o mücadele ruhunun halen muhafaza edildiğinin somut bir göstergesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi’nin 99’uncu yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kurtuluş Savaşı’nın en önemli anlarından biri olarak tanımladığı Sivas Kongresi’nin vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak üzere topyekûn mücadele kararının alındığı tarihi bir dönemeç olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin yeniden yakıldığı Sivas Kongresi, işgale karşı milli iradenin teşkili, Misak-ı Milli’nin belirlenmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, Cumhuriyetimizin kuruluşu açısından da önemli bir rol oynamıştır. ‘Manda ve himaye kabul edilemez. Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz’ düsturuyla hareket eden aziz milletimiz, Sivas Kongresi’nden sonraki süreçte de, varlığına, milli ve manevi değerlerine kastedenlere, aynı azim ve şuurla daima karşı çıkmıştır.

“TÜM KAHRAMANLARIMIZI SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUM”

Kahraman milletimizin, bugün de ekonomik ve siyasi bağımsızlığımıza yönelen her türlü saldırı karşısında birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, iradesine ve istikbaline sahip çıkması, ülkemize yönelik hain girişimlere karşı tüm gücüyle direnmesi, o mücadele ruhunun halen muhafaza edildiğinin somut bir göstergesidir. Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyor, bu Kongre’ye ev sahipliği yapan Sivaslıları ve tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.