Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Eski Sistemi Tümüyle Tasfiye Ettik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu’nun 15 Temmuz darbe girişiminin önemli merkezleri arasında yer aldığını belirterek, “Milletimizle birlikte darbe girişimini engelledikten sonra bu şerefli kurumu kirleten darbecilerin tamamı tasfiye edildi. Ülkemizi ele geçirmek isteyenlerin işe harp okullarımızdan başladığını görüyoruz. Bu okullarda son 10 yılda görev yapmış, tabur komutanı düzeyindeki yöneticilerin neredeyse tamamının darbecilerle birlikte olduğunun ortaya çıkması çok önemlidir. Bunun için biz önce eski sistemi tümüyle tasfiye ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığı’nda 858 Muvazzaf Subay Adayının Mezuniyet Töreni’nde konuştu. En köklü kurumlar arasında yer alan Kara Harp Okulu’nun 15 Temmuz darbe girişiminin önemli merkezleri arasında yer aldığını anımsatan Erdoğan, “Milletimizle birlikte darbe girişimini engelledikten sonra bu şerefli kurumu kirleten darbecilerin tamamı tasfiye edildi. Ülkemizi ele geçirmek isteyenlerin işe harp okullarımızdan başladığını görüyoruz. Bu okullarda son 10 yılda görev yapmış, tabur komutanı düzeyindeki yöneticilerin neredeyse tamamının darbecilerle birlikte olduğunun ortaya çıkması çok önemlidir. Bunun için biz önce eski sistemi tümüyle tasfiye ettik. Ardından da tüm askeri eğitim kurumlarımızı Milli Savunma Üniversitesi adıyla tek çatı altında birleştirdik” dedi.

Kara Harp Okulunun da asli görevi olan subay yetiştirme odaklı olarak yeniden yapılandırılarak eğitim öğretim faaliyetlerine başladığını belirten Erdoğan, hem eğitim kadrosu, hem öğrencileri yenilenen okulun tek gayesinin TSK’ya en kabiliyetli subayları yetiştirmek olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Harp okullarımıza bunun dışında bir misyon biçmeye kalkanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Müslüman aynı delikten iki defa ısırılmaz. Biz de aynı tecrübeleri tekrar tekrar yaşama yanlışına düşemeyiz. Diğer harp okulları gibi, kara harp okulumuz da milletimizin evlatlarının tamamına kapıları açık olacak şekilde öğrenci kabulü yapıyor. Hiçbir kesimin, marjinal zihniyetin okullarımızı ele geçirmesine imkan vermeyecek, tamamen yerli ve milli yapıyı buralara hakim kıldığımıza inanıyorum” diye konuştu.

“OKULLARIMIZIN ESKİ SİSTEME DÖNMESİ KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Üniversite mezunları arasından alınan öğrencilerin harp okullarında 4 yılda verilen askeri eğitimin daha fazlasının 1 yıl içinde verilerek vazifeye hazır hale getirildiğini ifade eden Erdoğan, “Müfredat içinde askeri derslerin oranı yüzde 18’den yüzde 60 üzerine çıkartılmış, diğer derslerin oranı yüzde 40 düzeyine çekilmiştir. Ayrıca eğitim-öğretim seviyesi bir yıl artırılarak güçlü bir yabancı dil altyapısı oluşturulmuştur. Aslında yıllar önce yapılması gereken reformları da kısa sürede hayata geçirmiş olduk. Bu okullarımızın eski sisteme dönmesi kesinlikle söz konusu değildir” dedi.

Tarih kitapları incelendiğinde Türk milletinin ‘asker millet’ tanımı yapıldığının görüleceğini ifade eden Erdoğan, “Nasıl her milletin kabiliyetli olduğu bir alan varsa, bizim öne çıktığımız alan da askerliktir, savaştır, yürekle ve bilekle yapılan mücadeledir” ifadesini kullandı.

Askerlikle ilgili mesleklerin milletin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu belirten Erdoğan, 15 Temmuz’un darbe girişiminin yol açtığı tüm olumsuzluğa rağmen, bu yıl 250 bin gencin müracaat etmesinin gerisinde bu duygunun yattığına dikkat çekti.

“BU ORDU, DARBECİLERİN, CUNTACILARIN, VESAYETÇİLERİN ORDUSU DEĞİLDİR”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm milletin ortak değeri olması gibi ordunun de herkese ait olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ordu, darbecilerin, cuntacıların, vesayetçilerin ordusu değildir. Bu ordu FETO’cülerin ordusu hiç değildir. Bu ordu şu veya bu yabancı kurumun ordusu hiç değildir. Bu ordu sadece ve sadece Türkiye’nin ordusudur, Türk milletinin ordusudur. Bu ordunun şerefli subayları Türkiye’nin subaylarıdır, Türk milletinin subaylarıdır. Bu sancak tıpkı bayrağımız, ezanlarımız gibi gerektiğinde canımız pahasına korumamız gereken namusumuzdur” diye konuştu.

Vatan korumasının emanet edilen orduya kimsenin musallat olmasına, tacize varan sataşmalarda bulunmasına izin vermeyeceklerini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu ordunun anayasada teyit edilmiş başkomutanı olarak her bir subayımızın, her bir askerimizin şerefini onurunu haysiyetini korumak şahsımın en başta gelen görevidir. Türk silahlı Kuvvetleri’ne yapılmış her saldırı şahsıma yapılmış demektir. Ordumuzun içine sızmış darbeci ve cuntacı hainlerle mücadele etmek başkadır, ordumuzu zayıflatacak davranışlar içine girmek bambaşkadır. Hainlerle mücadeleyi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Ama hiç kimsenin bunu fırsat bilip, ordumuzu subaylarımızı askerimizi yıpratmasına da müsaade etmeyeceğiz. Çünkü biz sizlere en önemli kutsallarımızı, ezanımızı, bayrağımızı, sancağımızı, sınırlarımızı emanet ediyoruz. Milletimizin hicrana takati olmadığı gibi, bayrağımızı ve sancağımızı emanet ettiğimiz kahraman ordumuzu matem yüzüyle görmeye de tahammülü yoktur. Bizim ordumuz, bizim subayımız, bizim askerimiz daima başı dik bir şekilde görevinin başında olacaktır.”

“KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ”

Ordunun kabiliyetine her zamankinden daha çok ihtiyaç olunan bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kendi sınırlarının içinde tarihinin en büyük terörle mücadele operasyonlarını yürüttüğünü kaydetti. Sınırların Irak tarafında terör örgütüne çok ciddi darbeler vurulduğuna işaret eden Erdoğan, Suriye’de de çok önemli operasyonlar gerçekleştirildiğini ifade ederek, şunları söyledi.

“Bugün Türkiye operasyonel kabiliyet ve tecrübe bakımından herhalde dünyanın en güçlü birkaç ordusundan birine sahiptir. Günün 24 saati, yılın 365 günü kesintisiz operasyon yürütebilecek böyle güçlü ordumuz olmasaydı, bizi bu coğrafyada bir gün yaşatmazdı. Fırat Kalkanı Harekatında DEAŞ’ı birkaç ay içinde çökerten de, çukur eylemlerinde masum ile haini ayırıp, bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara gömen de bizim ordumuzdur. Başka ülkeler kendi güvenliklerini bir takım uluslararası kurumlara, başka devletlere havale edebilir. Bizim Türkiye olarak böyle bir şansımız kesinlikle yoktur. Biz her ne yapacaksak kendimiz yapacağız. Suriye krizi sırasında bir kez daha gördük ki, başımız gerçekten belaya girdiğinde ülkemize elini uzatacak ne bir uluslararası kurum ne de kendi kardeşlerimiz dışında bir toplum yoktur. Dost ve kardeş toplumların maalesef askeri olarak bize katkı sağlayacak güçlü bir durumları olmadığını da gayet iyi biliyoruz. Hani iyi gün dostu derler ya, üyesi bulunduğumuz uluslararası kurumların böyle olduğunu gördük, yaşıyoruz. Onun için kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.”

“ARANIZDAN BELKİ ŞEHİTLİK MAKAMINA ULAŞACAKLAR ÇIKACAK”

Türkiye’yi kapısında bekletenlerin, talep edilen silahları vermeyenlerin artık Türkiye’nin silahlarını kendisinin yaptığını gördüğünü söyleyen Erdoğan, özellikle gençlerin şevkini yükseltmenin, ülkelerine bağlılıklarının daha güçlendirmenin yollarının aranması gerektiğine dikkat çekti. Erdoğan, mezun olan subay adaylarına da şu ifadelerle seslendi:

“Görev süreniz boyunca, terörle mücadele operasyonlarında sorumluluk üstleneceksiniz. Aranızdan belki şehitlik makamına ulaşacaklar çıkacak. Millet olarak coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı o gaza ruhumuzu yitirmeyişimize her zaman mücadeleye hazır oluşumuza borçluyuz. Suriye’de Irak’ta diğer ülkelerde, sınır boylarımızda, dağlarımızda ve ihtiyaç duyulan her yerde istiklalimiz ve istikbalimiz için kahramanca görev yapan tüm askerlerimize, şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim onları her türlü beladan, kazadan, ihanetten muhafaza buyursun. Devletimizin başı ve TSK’nın başkomutanı sıfatıyla sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.