Öne Çıkanlar terörist abd rusya Koronavirüs chp cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tesk genel başkanı bendevi palandöken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ATO Başkanı Gürsel Baran İsrail deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Minsk Camii’ni Açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Açılışını yaptığımız bu camii, kendisinin ülkesindeki Müslümanları sahiplendiğini, sayın Lukaşenko’nun bu noktadaki hassasiyeti sebebiyle şahsım ve milletim adına tekrar kendilerini kutluyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus’un başkenti Minsk’te yapımı tamamlanan Minsk Camii’nin açılışında konuştu. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Belarus, insanların huzur ve güvenle yaşadığı bir ülkedir. Burada farklılıkların bir tehdit değil, zenginlik olarak görüldüğüne şahit olduk. Dinleri kültürleri inançları farklı olan insanlar aynı ortak gelecek vizyonuyla Belarus’un istikrarı, büyümesi, uluslararası alanda hak ettiği yeri alması için var gücüyle çalışıyor.  Belarus’un bu özelliğinin içinden geçtiğimiz bu sıkıntılı dönemde çok değerli olduğuna inanıyorum.

Bu güzel manzaraya maalesef dünyanın birçok ülkesinde rastlamak mümkün değil. Avrupa’nın ülkelerinin bir kısmında hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlük, kendinden olmayanı düşman görme gibi hastalıklar adeta veba gibi yayılıyor. Sırf kimliği, kılık kıyafeti, inancı farklı olduğu için insanlar ayrımcı politikaların, şiddetin muhatabı olabiliyor. Bilhassa canlarını kurtarmak, kendilerine güvenli bir gelecek kurabilmek için dünyanın çalkantılı bölgelerinden kaçan mazlumların Avrupa kapılarına dayandıkları, buralarda yaşadıkları dramları hepimiz izliyoruz. Türkiye olarak altı yıldır Suriye ve Irak’tan ülkemize gelen mültecileri burada anlatacak değilim. Onlara ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Çünkü inancımızın gereği bu. Bombalar altından kaçan insanlara kapılarımızı kapatamayız.

Açılışını yaptığımız bu camii, kendisinin ülkesindeki Müslümanları sahiplendiğini, sayın Lukaşenko’nun bu noktadaki hassasiyeti sebebiyle şahsım ve milletim adına tekrar kendilerini kutluyorum ve Belarus halkının turizmde en önemli destinasyon olarak ülkemizi görmesinin de aramızda halklarımızın kaynaşması bakımından ne kadar önemli olduğunu ifade etmeyi de görev telakki ediyorum. Başta değerli dostum Lukaşenko olmak üzere tüm Belarus halkına şahsım ve milletim adına selamlarımı iletiyorum.”

54 yıl önce yıkılan Minsk Camii, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından aslına uygun olarak yaptırılarak hizmete açıldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,  camiinin ilk Cuma namazını kıldıracak ve Cuma hutbesi okuyacak.

Anahtar Kelimeler:
Minsk Camii
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.