Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan ayhan barut Kanyon CHP Sözcüsü Öztrak CHP İzmir Milletvekili Kani Beko Generali Sigorta AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nurcan Karakaya Ve 11 Aylık Bebeğinin Cenazesine Katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksekova’daki bombalı saldırıda yaşamını yitiren Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğinin Sivas’taki cenazesine katılacağını belirterek, “Onları parlamentoya gönderme gayreti içerisinde olanlara da en güzel bir cevaptır. Rabbimden rahmet diliyorum ailesine başsağlığı diliyorum milletimizin başı sağ olsun diyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 23’üncü Dönem AK Parti Niğde Milletvekili İsmail Göksel'in TBMM’deki cenaze törenine katıldı. Merasimin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan, Yüksekova’da gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren astsubay eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya’nın Sivas’taki cenaze törenine katılacağını belirterek, “Malum terör örgütünün yanında olan onlarla beraber olan gerek içeride gerek dışarıda gerek siyasi gerek gayri siyasi tüm bu odaklara herhalde bundan daha güzel bir cevap olmaz. Çok açık net her şeyi ortaya koyuyor ve bir 26 yaşındaki annenin 11 aylık bir yavrunun bunlar tarafından şehit edilmesinden daha büyük ne olabilir ki? Tanımsa tanım, tarifse tarif her şey çok açık net. Onları parlamentoya gönderme gayreti içerisinde olanlara da en güzel bir cevaptır. Rabbimden rahmet diliyorum ailesine başsağlığı diliyorum milletimizin başı sağ olsun diyorum” dedi.

“TEHDİTKAR DİL KULLANMAYA PRİM VERMEYİZ”

ABD ile yaşanan gerginlik hakkında sorulan soruya yanıt veren AK Partili Erdoğan şöyle konuştu:

“Her şeyi bildiride söyledik. Bize tehdit ifadeleriyle yaklaşma kimseye bir şey kazandırmaz. Biz bugüne kadar ABD ile NATO'da en güzel dayanışmayı ortaya koyduk. Kore'de onlarla beraber olduk. Onlarla birlikte birçok mücadeleyi verdik ve bu mücadeleyi birlikte veren, hala NATO'da en üst düzeyde dayanışmayı ortaya koyan bir Türkiye'ye böyle bir tehdit dili kullanmak asla yakışmaz. Ve bu tür tehdit dili kullanmaya da biz kusura bakmasınlar pek prim vermeyiz. Bunun da bilinmesini istiyoruz. Bizlerin karakterini zaten onların çok iyi bilmesi gerekiyor.

“KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Bunları biz kendileriyle ikili olarak görüştük. Dışişleri Bakanım aynı şekilde. Biz tek söylem, tek dille bu konudaki kanaatlerimizi paylaştık, paylaşıyoruz. Temenni ederim ki, bugün Türkiye’de ziyaretler var bunun yanında şu anda Dışişleri Bakanım ABD Dışişleri Bakanı ile bir araya gelecekler. Orada bazı görüşmeler yapılacak. Türkiye'deki dini azınlıkların malum dün yaptıkları açıklama çok çok manidar. Türkiye'nin dini azınlıklara yönelik en ufak sorunu yoktur. Ama kalkıp da Amerika'da özellikle evanjelist, siyonist anlayışın bu dayanışmasını ve bu tür tehditkar dil kullanmasını bizim kabul etmemiz mümkün değil. Biz inandığımız yolda inandığımız gibi özgürlüklerimizden bağımsızlığımızdan, yargı bağımsızlığından en ufak bir taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.