Öne Çıkanlar ırak pkk fetö CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır TarımGFE Cumhur İttifakı spk Tavuk eti üretim miktarı Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi İsrail melih gökçek tsk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onları Geri Püskürttünüz

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yer alan Millet Camii’nde Cuma Namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın bütün teknolojik imkanları ve gücü durdurduğunu belirterek, “Onlar paslı yüreklerle yürüdüler ama sizler o imanlı yüreğinizle onların karşısında durdunuz ve onları geri püskürttünüz” ifadelerini kullandı.

 Erdoğan, yürüyüşün son duyuruyu yapılana kadar devam etmesini isteyerek, “Kula kulluk yok, kula kul olanlar Pennsylvania’da. Hala utanmadan sıkılmadan bu millete oradan hakaret edecek kadar seviyesiz bir tip. Bu saygısız, bu utanmaz, bu seviyesiz tiplere benim milletim dik duruşu ile cevabını verdi” dedi.

Halka hitap eden Erdoğan, “Size karşı uçakları havalandırdılar, tankları yürüttüler, helikopterleri uçurdular fakat sizler halkın gücü olarak bütün bu teknolojik imkanları, bu teknolojik gücü durdunuz. Çünkü imandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. Onlar paslı yüreklerle yürüdüler ama sizler o imanlı yüreğinizle onların karşısında durdunuz ve onları geri püskürtünüz. Rabbim sizlerden razı olsun” dedi. Bu yürüyüşün son duyuruyu yapılana kadar devam etmesini isteyen Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Sadece Allah’ın huzurunda rükûda eğileceklerini kaydeden Erdoğan, şunları ifade etti:

“Kula kulluk yok, kula kul olanlar Pennsylvania’da. Hala utanmadan sıkılmadan bu millete oradan hakaret edecek kadar seviyesiz bir tip. Bu saygısız, bu utanmaz, bu seviyesiz tiplere benim milletim dik duruşu ile cevabını verdi. Ve bu dayanışmamız, duruşumuz devam edecek. Diyorum ki; safları sık tutun. Allah’ın izni ile er veya geç milletimi parçalayamayacaklar. Zafer şüphesiz ki inanlarındır, hiç şüpheniz olmasın. Ülkemin 81 vilayetinde bu yürüyüşü devam ettiren vatandaşlarıma şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu millet yüce bir millet, güçlü bir millet, bunu burada da gösterdi. Allah bizlerin yar ve yardımcısı olsun ve dik duruyoruz, dikleşmiyoruz ve sadece hakkın huzurunda eğiliyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.