Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vakıfbank vodafone

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Ortada Müzakere Edilecek de Görüşülecek de Bir Konu Yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Türk milletinin samimiyetinden, dürüstlüğünden, gayretinden emin olduğu herkese her kuruma gönlünü de kucağını da imkanlarını da sonuna kadar açacağını ifade ederek, “Kızılay'ın 2020 hedeflerine ulaşması için elimizden gelen desteği vereceğimizi belirttik. Bundan hiç endişeniz olmasın. Kızılay'ın bu yolda emin adımlarla ilerlediğini görebiliyoruz” diye konuştu.

“MEVCUT YER KIZILAY'IMIZA YAKIŞAN BİR YER DEĞİLDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl Kızılay'ın KDV ve stopaj istisnasından yararlanmasını sağlayan kamu arsa ve binalarının bu kuruma tahsisine imkan veren yasanın Meclis'te kabul edildiğini hatırlatarak, “Kızılay'a yakışır bir merkez yapılabilmesi için verilen arsanın da hayırlı olmasını diliyorum. Şu anda mevcut yer Kızılay'ımıza yakışan bir yer değildi. Tarım Bakanlığı'nın yanındaki 30 dönüm arsaya Kızılay'ımıza yakışır merkezin yapımı daha çok yakışacaktır” dedi.

ERDOĞAN VATANDAŞLARDAN KIZILAY’A MESAJ ATMALARINI İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay’ın SMS numarasını hatırlatarak vatandaşlardan mesaj atmalarını şu ifadelerle istedi:

“Şu anda Dünyada bir tarafta Kızıl Haç bir tarafta Kızılay. Kızılay’ımızı daha da yaygınlaştıracağız. Bunun için tüm vatandaşlarımızdan tüm cep telefonu operatörleri için geçerli olan 2868 kısa mesaj numarasını asla unutmamalarını rica ediyorum. Her fırsatta bu numaraya mesaj göndererek Kızılay’ımıza 10 Lira bağışlayan ve bağışlayacak olan herkese şahsım milletim adına şükranlarımı sunuyorum.”

“DİMDİK AYAKTAYIM KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİMİ SÖYLÜYORLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerika’da yaptığı görüşmeler sırasında Türkiye’deki bazı çevrelerin görüşmelerin başarısız olması için çabaladığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz hafta Dördüncü Nükleer Güvenlik Zirvesi vesilesiyle Amerika’da çeşitli görüşmeler ve programları olduğunu ifade eden Erdoğan, biz oraya çok önemli bir uluslararası toplantıda ülkemizi temsil etmek üzere gittik. Buradaki bazı çevreler ise bizim orada yaptığımız her görüşmenin attığımız her adımın başarısızlığa uğraması için adeta kendilerini yırttılar. Bunun için Bölücü Terör Örgütü’nün, Ermeni çetecilerin, paralel ihanet çetelerinin ortak gösterilerine destek vermekten kalp krizi yalanına kadar sergilemedik çirkinlik bırakmadılar. Yapılanları, yazılanları, söylenenleri gördükten sonra inanın bana Allah Türkiye’yi ve milletimizi bunlardan korusun demekten kendimi alamadım. Dimdik ayaktayım kalp krizi geçirdiğimi söylüyorlar. Bir toplantıdan bir toplantıya koşuyoruz kalp krizi geçirdi diyorlar."

“TÜRKİYE BATSA BUNLAR BAYRAM EDECEKLER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zaman zaman bu “hastalıklı” ruh halini anlamaya çalıştığını ancak yapılanları koyacak bir yer, izah edecek bir kelime bulamadığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti içindeki 79 milyon insanıyla birlikte batsa bunlar bayram edecekler. Milletimiz tek bir ferdi kalmayacak şekilde bu vatandan sürgün edilse bunlar zil takıp oynayacaklar. Böyle bir hava içindeler. Halbuki kendileri de aynı toplumun bir parçası durumundalar” dedi.

“AVRUPALI BİR PİYANİSTİN SANATÇILARLA İLGİLİ SÖZÜNE İTİBAR EDERLER DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Erdoğan medyada gördüğü bir habere ilişkin, “İstanbul’da yaşamaya karar veren Avrupalı bir piyanist ülkemizde kendilerine sanatçı diyen bir kesimin gerçek yüzünü ortaya dökmüş. Biz söyleyince farklı yorumlanıyor ama herhalde bir Avrupalı bir piyanistin kendi ülkelerini kötüleyerek ün ve para kazanmaya çalışmaya çalışan sanatçılarla ilgili sözüne itibar ederler diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“ANAYASA MAHKEMEMİZ BİLE ANAYASAYA AYKIRI KARAR VEREBİLİYOR”

Avrupa’da veya başka ülkelerde basın veya internet yoluyla işlenen hakaret, tehdit, terörü ve terör örgütlerini övme gibi suçların, düşünce ve ifade hürriyetiyle ilgili görülmediğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Konu Türkiye olunca tamamen bir anda ölçütler değişiyor. Şahıs terör örgütü mensubu. Asker vurmuş, polis vurmuş, soygun yapmış, bomba atmış, terör örgütü kendisine ne emretmişse onu yapmış. Bu eylemleri yaparken cebinde de güya bir gazetenin derginin televizyonun tanıtım kartı var. Sarı basın kartı değil tanıtım kartı. Yakalandığında ‘Ben gazeteciyim’ diyor. İyi de sen gazetecilikten yakalanmıyorsun ki, sen terör örgütü üyeliğinden, terör örgütü adına eylem yapmaktan yakalanıyorsun.

Avrupa ülkelerine veya Amerika’da aynı suçu işleyen birine kimse gazeteci demiyor. Anında terörist damgasını vurup cezasını çekiyor. Gerçekten gazeteci dahi olsa yargılandığı konu casusluk, terör örgütünü ve terör eylemlerini övme gibi somut tanımı ve karşılığı olan suçlar. Bunun takdirini yapacak olan da yargı. Ülkemizde ise hemen bir yaygaradır başlıyor. Hatta Anayasa Mahkememiz bile bunun etkisinde kalarak kendi varlığına adeta ihanet edercesine anayasaya aykırı karar verebiliyor.”

“ONLARIN KEYFİ İÇİN TÜRKİYE KENDİ BEKASINI TEHLİKEYE ATMAZ, ATMAYACAKTIR”

Erdoğan, Türkiye’nin üzerine bu kadar gelinmesinin hak ve özgürlüklerin savunulmasıyla alakalası olmadığını şu sözlerle açıkladı:

“Amerika'da Sayın Obama'ya hakaret Facebook'tan, Twitter'dan vesaire, geçenlerde 3 yıla mahkum oldu. Aynı şekilde Almanya'da Merkel'le ilgili hakaret, 2 yıla mahkum oldu. Bu kadar açık net ispatları da ortada. Bu açık gerçeklere rağmen ülkemizin üzerine bu kadar gelinmesinin demokratik hassasiyetle, hak ve özgürlüklerin savunulmasıyla bir ilgisinin olmadığına artık iyice kanaat getirdim. Mesele Türkiye'nin savunma reflekslerini zayıflatmak, gardını düşürmek, Türkiye'yi hedeflerinden, projelerinden vazgeçirmektir. Hiç kimse kusura bakmasın, onların keyfi için Türkiye kendi bekasını tehlikeye atmaz, atmayacaktır.”

“YA TESLİM OLACAKLAR YA DA KISTIRILDIKLARI DELİKTE ETKİSİZ HALE GETİRİLECEKTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleye son silahlar susturuluncaya kadar, son terörist imha edilene, son tehdit ortadan kaldırılana kadar devam edileceğini ifade ederek, “Terör örgütü yöneticileri ve onların güdümünde hareket edenler, zaman zaman 'müzakere, görüşme, çözüm' gibi laflar ediyorlar. Ortada müzakere edilecek de görüşülecek de bir konu yoktur, bunun böyle bilinmesi lazım. Silahlarıyla, roketleriyle, el yapımı bombalarıyla güvenlik güçlerini ve vatandaşlarımızı hedef alan teröristlerin önünde iki yol vardır. Ya teslim olup adaletin haklarında verecekleri karara razı olacaklardır ya da kıstırıldıkları deliklerde birer birer etkisiz hale getirilecektir. Başka bir çareleri yok. Terörle mücadeleye, ülkemize ve milletimize yöneltilmiş son silahlar susturuluncaya kadar, son terörist imha edilene, son tehdit ortadan kaldırılana kadar devam edeceğiz” diye konuştu.

“KARABAĞ BİR GÜN YENİDEN AZERBAYCAN’IN OLACAKTIR”

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalar sonucu hayatını kaybeden Azerbaycan askerleri için taziyelerini ileten Erdoğan, “Zulüm ilelebet devam etmez. Karabağ bir gün yeniden asli sahibine geri dönecek ve Azerbaycan’ın olacaktır. Buna inanıyorum. Neredeyse çeyrek yüzyıldır vatanlarından uzak yaşayan Karabağlı kardeşlerimiz bir gün mutlaka yurtlarına dönecektir. Buna yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.