Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk PUBG MOBILE Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları hatay

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ÖSO’yla Birlikte 7-8 Şehidimiz Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı harekatına değinerek “Özgür Suriye Ordusu ve bizim şehitlerimizle beraber 7-8 tane şehidimiz varsa, dört gün içerisinde karşı taraftan da tespit ettiğimiz kadarıyla 268 kişi etkisiz hale getirildi. Kararlı bir şekilde bu devam edecektir. Bunların kökünü kazıyacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 44. Muhtarlar Toplantısına katıldı. Zeytin Dalı Harekatının başarıyla sürdüğünü belirten Erdoğan, “Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait birlikler ile bölgenin asli sahipleri olan Suriyeli kardeşlerimizden oluşan Özgür Suriye Ordusu unsurları, adım adım Afrin’i kontrol altın alıyor” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’deki Arap, Türkmen ve Kürtlerin güvenliğini önemli gördüğünü dile getirerek, “Son birkaç yılda 5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silahla donatılan terör örgütünün son mensubu etkisiz hale getirilene kadar bu operasyon devam edecektir. Bin yıllık komşuluk ve kardeşlik hukukumuzun gereği olarak, bölgeyi adı ister DEAŞ olsun, ister PKK veya onun uzantıları olsun hiç fark etmez. Tüm terör örgütünden arındırmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” dedi.

“Önce Teröristlerin Kökünü Kurutacağız, Sonra Afrin’i Yaşanabilir Hale Getireceğiz”

Zeytin Dalı Harekatına yönelik eleştirilere değinen Erdoğan, konuşmasını şunları kaydetti:

“Tabii birileri hemen fitne kazanını kaynatmaya başlattı. Bizim sınır güvenliğimizi sağlama ve Suriye’yi yıllardır ülkemizde misafir ettiğimiz kardeşlerimizin geri dönebilecekleri emin bir yer haline getirme gayretimizi çarpıtmaya çalışanlar, dört bir koldan saldırıyor. Kimi terör örgütlerine yönelik olduğu açık ve net ortadayken bu operasyonu Afrin’deki Kürt kardeşlerimize karşı gibi göstermeye, kimi bizi Suriye’yi işgalle suçlamaya çalışıyor.

Biliyorsunuz, Fırat Kalkanı Harekatında 3 bini aşkın DEAŞ’lıyı ve yüzlerce PYD, YPG’liyi etkisiz hale getirdik. O zaman da bize benzer suçlamalarda bulundular. Ama şimdi teröristlerden arındırmakla kalmayıp altyapısıyla, eğitimiyle, sağlığıyla, tüm belediye hizmetleriyle ayağa kaldırdığımız El Rai, Cerablus, El Bab arasındaki 2 bin kilometre karelik alana yüz bine yakın kardeşimiz normal hayatını sürdürmeye başladı. Acaba şu anda Suriye’ye saldıranlar, bunları görmüyor mu? Terör örgütüne bu destekleri verenler, bunları görmüyorlar mı? Şimdi biz diyoruz ki Afrin’de de aynısı olacak. Önce teröristlerin kökünü kurutacağız, sonra da orayı yaşanabilir hale getireceğiz. Kimler için? 3 buçuk milyon benim ülkemde şu anda misafir ettiğimiz Suriyeliler için.”

“Ya Çekip Gidecekler, Ya Çekip Gidecekler”

Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekâtında 22 şehit verdiğinin altını çizen Erdoğan, “Zeytin Dalı operasyonunda şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Ama şurada özellikle Özgür Suriye Ordusu ve bizim şehitlerimizle beraber 7-8 tane şehidimiz varsa, dört gün içerisinde karşı taraftan da tespit ettiğimiz kadarıyla 268 kişi etkisiz hale getirildi. Kararlı bir şekilde bu devam edecektir. Bunların kökünü kazıyacağız. Ya çekip gidecekler, ya çekip gidecekler. Bunun başka çaresi yok” ifadelerini kullandı.

“Al YPG’liyi Vur DEAŞ’a”

Afrin’in DEAŞ bahanesiyle terör koridoruna dahil edilmek istendiğini vurgulayan Erdoğan, “Bölücü örgüt, güya hapishanelerinde tuttuğu DEAŞ’lıları, bize karşı savaşmak için salıvermiş. Çünkü bunların birbirinden farkı yok. Al PYD’liyi vur DEAŞ’a. Al YPG’liyi vur DEAŞ’a. Her iki örgütün de ipini elinde tutanlar, işlerine geldiğinde birini, işlerine geldiğinde ötekini öne sürüyor” dedi.

Erdoğan’dan Almanya’ya: Sen Nasıl Devletsin?

Erdoğan, Almanya hava alanında yaşanan krize değinerek şunları söyledi:

“Bakınız yolucularımız Almanya’dan Türkiye’ye dönüş yapıyorlar ve orada PKK terör örgütü, oradaki kardeşlerimizi hava limanında alıyorlar, tekme-tokat ellerindeki sopalarla çeşitli araçlarla dövmeye yöneliyorlar ve Alman polisi izliyor, seyrediyor. Böyle güvenlik olabilir mi? Bu senin en güvenli olduğun yer. Hava limanında bu yapılıyor, bunlara müdahale yok. Nereye kadar? Nasıl olacak bu? Söylediğimiz zaman da ‘Ama doğru değil ha’, ‘Olmuyor ha.’ Biz bu gördüklerimize sessiz mi kalalım? Bugüne kadar zaten bunları hep yuttuk. Hep söylenen şey, ‘Yargı var, hukuk var.’ Tamam da bu nasıl yargı, nasıl hukuk? Oradaki yolcunun yol güvenliği yoksa sen nasıl devletsin, sormazlar mı? Bizde böyle bir şey olduğu zaman hemen ayağa kalkıyorsunuz. Kusura bakmayın biz bu gerçekleri de söyleyeceğiz.”

"Bunlar Haçlı Seferinin Yeni İşbirlikçileri”

Bakınız Kobani’den kaçarak hükümetimize ve ülkemize sığınan yüz binlerce kardeşimiz bölge DEAŞ’tan temizlenmiş olmasına rağmen, evlerine geri dönmüyor, topraklarımızda yaşamayı sürdürüyor. Niçin biliyor musunuz? Çünkü belki görünüşte DEAŞ gitti ama oraya başka terör örgütü çöreklendi. Yüz binlerce insan, canından, malından, namusundan, geleceğinden emin olmadığı için evlerine geri dönmüyor. Beklemeye devam ediyor. Eğer birilerinin iddia ettiği veya göstermeye çalıştığı gibi güya haklarını savunduğu insanlara dahi güven vermeyen bu örgütün gerçek yüzünü görmek, bilmek için daha başka neye ihtiyaç vardır?

Bunlar barbar, katil, hırsız, ırz düşmanı, bölgemizin maruz kaldığı post modern haçlı seferinin yeni işbirlikçileri. Bölücü terör örgütünün Suriye’de ele geçirdiği yerlerde hakimiyet kurmak için Arap’ından Kürtüne ve Türkmen’ine kadar on binlerce kişiyi bizzat öldürdüğünü veya beraber çalıştığı güçlere bombalatarak katlettiğini bilmeyen mi var? Kendilerine karşı çıkan herkesi DEAŞ’lı gibi gösterip, yaşadıkları yerlerin koordinatlarını verdikleri güçlere öldürtenlerin Suriye için, bölgemiz için hayırlı niyetleri olması mümkün mü? Elinde on binlerce çocuğun, kadının, yaşlının, masumun kanı olan bu örgütü destekleyip Türkiye’yi işgalci diye itham edenlerin, bırakın Kürtçülüğünü, bırakın sosyalistliğini, insanlığından şüphe ederim.

“Kadınların Eline Silah Tutuşturarak Fotoğraf Yayınlayan Örgütü Tepelemeye Çalışıyoruz”

Erdoğan, Türkiye’nin Afrin’de insanlığın düşmanı bir zihniyetle mücadele ettiğini belirterek, “Ateş altındaki sivillerin tahliyesini engelleyen; kadınları, yaşlıları, çocukları canlı kalkan olarak kullanan bu zihniyet çukur eylemlerinde ve Fırat Kalkanı Harekâtımızda da karşımıza çıkmıştır. Biz 13-15 yaşındaki çocukları, dünyadan haberi olmayan yaşlı kadınların ellerine silah tutuşturarak fotoğraflar yayınlayan, kendisi lokmaya muhtaç garipleri haraca bağlayan bir örgütü tepelemeye çalışıyoruz” dedi.

Zeytin Dalı Harekâtının ismine değinen Erdoğan, “Zeytin özgürlüklerin müjdecisi, ifadesidir. Biz de Zeytin Dalı olarak bunu kullanırken, dedik ki toparlayalım, kucaklayalım ve böyle bir özgürlük adımını atalım. İşte bu bir samimiyet testidir” şeklinde konuştu.

“Obama Bizi Aldattı”

Erdoğan, ABD eski Başkanı Barack Obama döneminde de zeytinlik harekâtının olduğunu bildirerek şunları söyledi:

“Zeytinlik harekâtında da ne yazık ki orada bizi aldattı. O harekât, Münbiç’i teröristlerden temizleme harekâtıydı. Sözünde durmadı. Defaatle kendisiyle görüşmemize rağmen biz üzerimize düşeni yaptık ama onlar üzerlerine düşeni yapmadılar. Bize söz verdiler, ‘Biz buradaki teröristleri Fırat’ın doğusuna süreceğiz. Münbiç’i gerçek sahiplerine bırakacağız’ dediler. Çünkü Münbiç, yüzde 95’iyle Araplarındır. Orada Kürt yoktur.

Ama sözlerinde durmadılar. Çünkü hesap başkaydı. Hesap orada adeta yeniden bir terör devleti oluşturmanın hesabıydı. Ama adını ne koyuyorlardı, Kürt devleti. Ya burada Kürt yok ki. Burada yüzde 95’i Arap var. Sen bu Arapları buradan kovuyorsun, oraya gelip terör örgütünün mensuplarını yığıyorsun. Aynısını Kobani’de yaptılar. Oralar neydi, Eyn ül-Arap. Adı üzerinde. Onları oradan kovdunuz, geldiniz oraya aynı şekilde yine terör örgütünün mensuplarını yığdınız. Bunları söyleyince rahatsız oluyor beyler.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.