Öne Çıkanlar terörist Koronavirüs abd rusya chp tbmm Pandemi CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin ATO Başkanı Gürsel Baran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan Oyunu Kullandı: "Bu Oylama Bir Değişim Dönüşüm Tercihidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği için oyunu İstanbul’da kullandı. Erdoğan, referanduma ilişkin, “Bu halk oylaması artık Türkiye  Cumhuriyeti’nde  yeni yönetim sisteminin bir değişim dönüşüm tercihidir. Bu değişim dönüşüm tercihinde halkımız suretle hızlı bir kalkınmanın adeta sıçramanın yolunu açmaya karar verecektir” dedi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği için oyunu eşi Emine Erdoğan ve torunları ile birlikte İstanbul’da kullandı. Erdoğan, referanduma ilişkin, “Bu halk oylaması artık Türkiye  Cumhuriyeti’nde  yeni yönetim sisteminin bir değişim dönüşüm tercihidir. Bu değişim dönüşüm tercihinde halkımız suretle hızlı bir kalkınmanın adeta sıçramanın yolunu açmaya karar verecektir” dedi. 

Oyunu kullandıktan sonra bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu oylama sıradan bir oylama değil” değerlendirmesinde bulundu. Seçim sonuçlarını İstanbul’da takip edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Cumhuriyet tarihimizde bir çok parlamenter sisteme yönelik oylama olmuştur. Bir çok halk oylaması da olmuştur. Ama bu arada bazı halk oylamaları da, bu halk oylaması artık Türkiye  Cumhuriyeti’nde  yeni yönetim sisteminin bir değişim dönüşüm tercihidir. Bu değişim dönüşüm tercihinde halkımız suretle hızlı bir kalkınmanın adeta sıçramanın yolunu açmaya karar verecektir.  Çünkü; biz, Gazi Mustafa Kemal’in muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefini yakalamak  için alışılmışın  dışında bir tercin yapmamız lazım.  Çok daha hızlı büyümemiz lazım.  İnanıyorum ki milletimiz bugün bu tercihi yurt içinde ve yurt dışında yapmak suretiyle Türkiye bu akşam sandıklar açılıp sayımlar yapılınca beklenen geleceği yürüyecektir. Milletin demokraside ki sağ duyusuna, şu ana kadar yapılan  kampanyayı bir tarafa bırakarak  bu sağ duyu ile geleceğe yürüyeceğini biliyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca seçimlere ciddi bir katılım olduğunuda ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.