Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla google suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer akbank vodafone ato CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem başlıkları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan’a Gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Sırbistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına katılmak üzere Sırbistan’a gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının başında Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’in daveti üzerine gerçekleştireceği ziyaret esnasında, Sırbistan ile diplomatik ilişkilerin tesisinin 140. yıl dönümünün de kutlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç ile gerçekleştireceği ikili görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerini tüm yönleriyle ele alma imkânı bulacaklarını söyledi.

“BELGRAT-SARAYBOSNA OTOYOLU’NUN TEMELİNİ LİDERLERLE BİRLİKTE ATACAĞIZ”

Türkiye- ile Sırbistan arasında geçen yıl ilki düzenlenen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Toplantısı’nın da ikincisinin ziyaret çerçevesinde gerçekleştirileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Malumunuz bu ve benzeri mekanizmaların kurumsallaşmasına Türkiye olarak çok büyük önem veriyoruz ve bunları üst düzeyde bizler yürütürken öbür taraftan işin tamamıyla sekretaryasını dışişleri bakanlarımız karşılıklı olarak yürütüyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç ile DEİK-Sırbistan Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortak organizasyonuyla tertiplenecek iş forumuna katılarak iş adamlarına hitap edeceklerini belirterek iş forumunu ilişkilerin ekonomik ve ticari veçhesinin layık olduğu düzeye çıkarılması açısından önemli bir araç olarak değerlendirdiğini kaydetti.

Ziyaret sırasında Türk firmaları tarafından Sırbistan’da kurulan altı fabrikanın açılışı ile bir fabrikanın temel atma töreninin gerçekleştireceğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti esnasında 2009 yılında oluşturulan Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan Üçlü Zirve Toplantısı’nın da düzenleneceğini açıkladı.

“Balkanlar’da gönül köprüleri oluşturmak maksadıyla inşa ettiğimiz Belgrat-Saraybosna Otoyolu’nun temelini de liderlerle birlikte atacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyonu TİKA tarafından üstlenilen Ram Kalesi gibi tarihî eserlerin ve diğer projelerin de açılışlarını yapacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından, Türkiye-Sırbistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına katılmak üzere Sırbistan'a hareket etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.