Öne Çıkanlar Zeytin Dalı Harekatı ataşehir belediyesi duman obezite Afrin Dr. Fevzi Özgönül Anadolu Sağlık Merkezi diyabet hipertansiyon Drew Thomas Dramaturg Elif Solak Tokatlı duygu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör Örgütleri Sınır Bölgelerinden Çekilene Kadar Operasyonlar Sürecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadeleye değinerek, “Cerablus, Rai, Dabık ve El Bab’ın terör örgütlerinden kurtulması harekatında 67 şehit verdik. Vatanlarını kurtarmak için mücadele eden Özgür Suriye Ordusunun ise 500’ün üzerinde şehit var. Bu, bin yıldır omuz omuza verdiğimiz mücadelede ödediğimiz son bedeldir. Şayet terör örgütleri, Urfa’nın, Mardin’in, diğer şehirlerimizin sınır bölgelerinden tamamen çekilip her şehri kendi halkına bırakmazsa bu operasyonlar devam edecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 Nisan Meydanı’nda düzenlenen Şanlıurfa buluşmasında halka hitap etti. Terörle mücadeleye değinen Erdoğan, Urfa’nın son iki yıldır terörle mücadelede 15 şehit verdiğini belirterek, “Bu mübarek toprakları İngiliz’e, Fransız’a bırakmayan Urfalı terör örgütlerine de terk etmez” dedi. İdam sloganları üzerine Erdoğan, bu konudaki kanaatinin bilindiğini ifade ederek, “16 Nisan bunun karar günü. 16 Nisan inşallah evet ile sandıklar patladığı takdirde hemen ardından parlamentoya idamla ilgili karar taslağı gelecek. Sayın Bahçeli "Evet" diyor, Sayın Yıldırım aynı. Kılıçdaroğlu da geçenlerde ben de desteklerim dedi değil mi? Herhalde destekler değil mi? Desteklemezse ne olur? Bir referandum da onun için yaparız” dedi. Urfa’nın yanı başındaki kardeşlerini sahipsiz bırakmayacağına, arkasını dönmeyeceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birecikli, Suruçlu kardeşlerimiz için Cerablus kendi canlarından bir parça değil mi? Harranlı, Akçakaleli kardeşlerimiz için Tel Abyad, Rakka kendi canlarından bir parça değil mi? Ceylanpınar’la Resulayn’ın, Haseke’nin ayrı düşünülebilmesi mümkün mü? Öyleyse buraları asla terör örgütlerine terk edemeyiz. Adı ister DEAŞ, ister PKK/PYD olsun hiçbir terör örgütünün sınırlarımızın dibinde bayrak sallamasına izin veremeyiz. Biz bu ülkeyi öyle masa başında pazarlıkla kendimize vatan kılmış bir millet değiliz” diye konuştu.

SINIR BÖLGELERİNDEN TAMAMEN ÇEKİLMEZSE BU OPERASYONLAR DEVAM EDECEK
Sınırın ötesindekilerin can güvenliğinin ve huzurunun önemine işaret eden Erdoğan, “Bizim oralarda da dökülmüş kanımız, akıtılmış alın terimiz var. Cerablus, Rai, Dabık ve El Bab’ın terör örgütlerinden kurtulması harekatında 67 şehit verdik. Vatanlarını kurtarmak için mücadele eden Özgür Suriye Ordusunun ise 500’ün üzerinde şehit var. Bu, bin yıldır omuz omuza verdiğimiz mücadelede ödediğimiz son bedeldir. Şayet terör örgütleri, Urfa’nın, Mardin’in, diğer şehirlerimizin sınır bölgelerinden tamamen çekilip her şehri kendi halkına bırakmazsa bu operasyonlar devam edecektir” dedi. Bir yandan istikbale sahip çıkılırken bir yandan da kalkınmanın, gelişmenin ve büyümenin mücadelesinin verildiğini belirten Erdoğan, Urfa’ya yapılan yatırımları anlattı. 14 yılda 34 katrilyon TL yatırım yapıldığını ifade eden Erdoğan, Urfa Şehir Hastanesi’nin 2019 yılının sonunda bitirileceğini açıkladı. Şanlıurfa’nın Birecik ve Viranşehir ilçelerine önümüzdeki yıl doğalgaz verileceğini kaydeden Erdoğan, Urfa’yı Ankara ve İstanbul’a, Adana’ya, Gaziantep ve Mardin’e bağlayacak hızlı tren projesi ile çalışmaların sürdüğünü, bu yıl içinde proje ihalesinin yapılacağını ardından da inşaatına başlanacağını kaydetti.

BUNLARIN YAPTIKLARI DENSİZLİKTİR
350 milyon Dolarlık bir ticaret hacminin Urfa’ya yetmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedefin 20 milyar dolar olduğunu açıkladı. Yatırımlar için Urfa’nın cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini anlatan Erdoğan, Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında Urfa’ya 10 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapılmasını ve 47 bin ilave istihdamın ortaya çıkarılmasının hedeflediklerini kaydetti.
Türkiye’nin huzurunun ve güvenliğinin artmasından rahatsız olanların olduğunu belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
“Birinci derecede Batı, başka FETÖ, acayip rahatsız. PKK bundan rahatsız. Bu kadar PKK’lı destek veren ve PKK’nın destek verdiği belediyeler vardı değil mi? Benim Kürt kardeşlerime destek mi verdiler, hendek kazdılar, hendek. O teröristleri çukurlara gömdük, gömüyoruz, gömeceğiz, bunu da bilin. Hizmet etmeyene bedel öteceğiz, biz bu ülkeye hizmetkar olmaya geldik. Biz bu milletin efendisi değil. DEAŞ bunlardan rahatsız. DHKP-C gibi marjinal çeteler bundan rahatsız. Hadi bunları anladık. Bunların hepsi gıdası istikrarsızlık olan kan ve gözyaşı olan katil sürüleri. Peki Avrupa ülkeleri neden rahatsız. ’ Türkiye’nin yönetim sistemi onları neden ilgilendiriyor. Birçoğu monarşi ile idare ediliyor. Biz onlara bu devirde krallık, kraliçelik olur mu diyor muyuz? Kendi tercihleri. Her ülkenin yönetim biçimini milleti belirler. Bizde ülke olarak böyle bir karar aldık. Ve milletimize gidiyoruz, size ne oluyor? Peki bizim ülkemizdeki bir partiye ana muhalefet partisine ne oluyor? ‘12 Eylül darbesine hayır dedik’ diyor Kılıçdaroğlu? Madem hayır dedin, biz onu tersine çeviriyoruz. Biz diyoruz ki 12 Eylül darbe anayasasını değiştirelim, modern bir sistem getirelim. Marjinal partilerin, marjinal örgütlerin olur olmaz her şeye karşı çıkmasının bir önemi yok. Bir ülkede ana muhalefet partisi demek iktidardan sonra ülkeye yönetmeye en yakın parti demektir. Bu partinin ağzından çıkanlara bakıyoruz. Yalan, iftira, hakaret, küfür gırla gidiyor. Urfalı böyle konuşana ne der? Söyleyeyim, densiz deve girmez eve. Bunların yaptıkları da densizliktir”

HER DEĞİŞİM GİBİ BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ DE DİRENİŞLE KARŞILAŞIYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz gecesi tankları gördüklerinde önüne geçip durdurmak yerine kaçtığını gördünüz değil mi” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden sonra bu vasıflara sahip olamayan kimsenin iktidar olamayacağını anlatan Erdoğan, “Kardeşlerim her değişim gibi bu Anayasa değişikliği de direnişle karşılaşıyor. Birileri ikide bir ortaya çıkıp Anayasa değişikliğine ne gerek var diyordu. Ben de diyorum ki Türkiye bu değişimi çok daha önce yapabilseydi. 1960-1970 darbelerini görmeden yapabilseydik. Mesela krizleri, kaosları yaşamadan yapabilseydik. Bu gecikmenin bedelini hep birlikte ağır bir biçimde ödedik” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.