Öne Çıkanlar ankara chp konya deprem tsk sgk bodrum ırak diyarbakır Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pakistan veysel eroğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün Kökü Kazınacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bölücü terör örgütlerine yönelik operasyonların terör örgütünün kökünü kazıyana kadar devam edeceğini bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"ne katılarak vatandaşlara hitap etti.


"Antep, Gaziantep, şehitler diyarı, kahramanlar diyarı, yiğitler diyarı Gaziantep, kardeşliğin şehri Gaziantep." sözleriyle konuşmasına başlayan Erdoğan, tüm vatandaşları selamladı.
Gaziantep'e taziye ziyareti için geldiğini belirten Erdoğan, "20 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep terörün en alçak yüzüne maruz kaldı. Terör 14 yaşında bir çocuğu intihar bombacısı olarak kullanıp Akdere Mahalle'mizdeki bir kına gecesinde adeta kan akıttı, canlar aldı." ifadesini kullandı.
Saldırıda 34'ü çocuk 54 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 44'ü çocuk 94 vatandaşın da yaralandığını anımsatan Erdoğan, "Saldırı öylesine vahşiydi ki hala kimliği tespit edilemeyen evlatlarımız var." dedi.

Erdoğan, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi. Erdoğan, "Saldırıda vefat edenlerin yakınlarıyla birlikte tüm Türkiye'nin, tüm Gaziantep'in başı sağolsun. Bir çocuğu kullanarak, çocukları, bebekleri, masum insanları katledecek kadar gözü dönen bu hainler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır." diye konuştu.

Miting alanındaki vatandaşların "idam isteriz" şeklindeki sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
"Kardeşlerim bu konuda düşüncemi sizlere hep söyledim. Gaziantep'te de bugün söylüyorum, milletim idam istiyor değil mi? Bunun kararını verecek merci neresidir? Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Çünkü oradakiler sizin vekilleriniz ve yasama organı. Sizin bu talebinizi ben kendilerine ilettim, bugün yine buradan iletiyorum. Bunu müzakere etmeliler ve ondan sonra kararı vermeli, karar önüme geldiğinde de ben düşüncemi söylüyorum, ben bu kararı onaylarım. Neden? Bir taraftan darbe girişiminde 241 evladımız şehit olacak, burada 54, öbür tarafta 16, devamlı bu tür eylemlerde bunca insanımız öldürülecek, öldürenler elini kolunu sallaya sallaya gezecek veyahut da cezaevlerinde beslenecekler. Kardeşlerim, bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda hala idam cezası vardır.

Teröristlerin daha düne kadar sınır ötesinden Karkamış'ı taciz ettiğini hatırlatan Erdoğan, "İşte şimdi de ordumuz onları kovalıyor. Şimdi kaçıyorlar, güneye kaçıyorlar, batıya, doğuya kaçıyorlar. Onlar kaçacak, biz kovayalayacağız. Bu devlet hiçbir şehidinin hiçbir gazisinin kanını yerde bırakmamıştır, bırakmayacaktır. Yakınları müsterih olsun, milletimiz müsterih olsun." dedi.

Teröristlerin daha düne kadar sınır ötesinden Karkamış'ı taciz ettiğini hatırlatan Erdoğan, "İşte şimdi de ordumuz onları kovalıyor. Şimdi kaçıyorlar, güneye kaçıyorlar, batıya, doğuya kaçıyorlar. Onlar kaçacak, biz kovayalayacağız. Bu devlet hiçbir şehidinin hiçbir gazisinin kanını yerde bırakmamıştır, bırakmayacaktır. Yakınları müsterih olsun, milletimiz müsterih olsun." dedi. 

"Gaziantep şehitlerimizin ruhlarını da muazzep etmedik, etmeyeceğiz." ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti: 
"Bilesiniz ki devletimiz tüm imkanlarıyla şehitlerimizin de gazilerimizin de yanındadır. Her türlü madden, manen desteğimizi vereceğiz. Öleni geri getiremeyiz, yüreklere düşen ateşi geri alamayız ama dökülen her damla kanın hesabını sorarız, soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz. Biz terör örgütlerinin isimleri farklı da olsa aynı amaca hizmet eden benzer yöntemleri kullanan yapılar olduğunu gayet iyi biliyoruz. Cizre'de 11 polisimizin kanını döken PKK ile burada 54 kardeşimizin kanını döken DAİŞ arasında ne fark var? 15 Temmuz darbe girişiminde 241 insanımızı şehit eden, 2 bin 194 kardeşimizi yaralayan FETÖ'nün PKK ve DAİŞ'ten ne farkı var? 
Eskiden bir ASALA vardı, Ermeni terör örgütü. Diplomatlarımızı katlederdi. Savcılarımızı, güvenlik güçlerimizi, işadamlarımızı öldüren birtakım örgütler eylem yapmak için hala fırsat kolluyorlar. Bunların diğerlerinden bir farkı yok. Halbuki bu millet üzerine gelen tank da olsa helikopter de olsa namlulardan çıkan bomba da olsa kurşun da olsa korkmadığını, korkmayacağını göstermiştir."
 
PKK ve DAEŞ saldırıları ve 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla görüştüğünü anımsatan Erdoğan, bu görüşmelerde ailelerin vakur duruşuna şahit olduğuna dikkati çekti.
"Milletimle iftihar ediyorum, gurur duyuyorum" diyen Erdoğan, "Bu milletin eli öpülür, bu milletin alnı öpülür. Çünkü bu millet kendilerine 'haydi meydanlara, haydi havalimanlarına ölesiye' dediğimizde, Allah milletimizden razı olsun, hep birlikte meydanlara yürüdüler. Hiçbir şeyden çekinmediler ve ölesiye yürüdüler. Böyle bir millet arkamızda olduktan sonra, Allah'ın izniyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi daha nicelerini açarız. 20 Aralık'ta da Avrasya Tüneli'nin boğazın altından açılışını yapacağız." diye konuştu.
Erdoğan, 15 yıl içinde Gaziantep'te çok şeyler yapıldığı ve bundan sonra da yapılmaya devam edeceğini belirterek, şehrin kentsel dönüşümlerle bambaşka bir hal alacağını vurguladı.
Gaziantep'in milletvekilleri, yöneticileri ve tüm idari kadrosuyla iftihar ettiğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:
"15 Temmuz şehitlerinin yakınlarıyla bir araya geldikçe gördüğüm feraset karşısında inanın bana omuzlarımdaki yükün katbekat arttığını hissediyorum, nasıl bunun altından kalkarız diye. Bölücü terör örgütüyle mücadele eden polis, asker, korucu güvenlik güçlerimizin ortaya koydukları cesaret ve inanç karşısında 10 tane PKK gelse netice alması mümkün müdür? Allah'ın izniyle Silahlı Kuvvetlerimizin içerisindeki bu bir azınlık grup, askeri elbiseye bürünmüş bunlar da temizlenenecek, daha var, bitmedi. Polisimizin içinde bunlar da temizlenecek. Ya kendileri bırakıp gidecekler ya da bunları biz bulup çıkartacağız. Aynen kanser hücresi gibi bunları kazıyacağız, çıkartacağız, sağlam bir vücuda sahip olacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu Rabia dik duracak. Her zaman bununla yürüyeceğiz. Türk'üyle Kürt'üyle Laz'ıyla Çerkes'iyle Gürcü'süyle Abhaza'sıyla Boşnak'ıyla Arnavut'uyla tek millet. İşte bayrağımız, başka paçavra tanımıyoruz. Tek bayrak burada. Tek bayrak... Burada şehidimizin kanı var. Bağımsızlığımızın hilali var ve şehidimizin ta kendisi, her şehit bir yıldızdır unutmayın ve 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatanı parçalamaya kimsenin gücü yetmez ve dört, tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devlet asla ve kata tanımıyoruz. Devletimizin içinde yapılanmaya gidenler bunun bedelini ağır ödeyecekler ve ödüyorlar."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.