Öne Çıkanlar ankara chp konya tsk deprem sgk bodrum Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ırak cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır pakistan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TİB'İ Kapatıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nı (TİB) kapatacaklarını belirterek, “Çünkü bütün pisliklerin olduğu yerlerden bir tanesi de orası. Bugüne kadar karşılaştığımız sorunların önemli bir bölümünün de bu kişilerden kaynaklandığını düşünüyorum. TİB, BTK’ya devredilmek suretiyle, BTK gereken adımları atacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde uluslararası yatırımcılarla düzenlenen ekonomi toplantısında konuşan Erdoğan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nı kapatacaklarını belirterek, "Çünkü bütün pisliklerin olduğu yerlerden bir tanesi de orası. Orayı tamamen kapatıp içeride çalışanların hepsine gereği neyse yapacağız. Bu örgüte mensup kamu görevlileri devletine ve milletine sadakatle hizmet etmek yerine iradelerini bir başka gücün emrine vermiş kişilerdir. Bugüne kadar karşılaştığımız sorunların önemli bir bölümünün de bu kişilerden kaynaklandığını düşünüyorum. TİB, BTK’ya devredilmek suretiyle, BTK gereken adımları atacaktır” dedi.

Şu ana kadar Türkiye’ye Batı’dan ziyarete gelen hiçbir temsilci olmadığını ifade eden Erdoğan, Viyana Havalimanı’nda yazılan “Türkiye tatili sadece Erdoğan’a destek demektir” ifadelerine, “Bu nasıl demokrasidir. Ben askeri darbeyle iş başına gelmiş bir Cumhurbaşkanı değilim. Halkının yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım” sözleriyle karşılık verdi.

-“TÜRKİYE’DEN ORAYA VİDEO KONFERANSLA BENİM BAĞLANMAMI HAZMEDEMEDİLER”-
Teröre ve darbelere karşı uluslararası camianın bir mutabakat ortaya koyamamasını eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

“4 bin dosya verdim ben Sayın Şansölyeye, artık isim konuşuyorum. Teröristlerle ilgili, derneklerle ilgili dosya verdim. Bunların hiçbiri bize dönmedi. Fakat Pazar günü, Almanya’daki vatandaşlarımızın oluşturduğu STK’lar ‘Darbelere Hayır Demokrasiye Evet’ diye bir miting düzenlendi Köln’de. Bu mitingde Türkiye’den oraya video konferansla benim bağlanmamı hazmedemediler. Belediye her türlü aksiliği yaptı, yerel mahkeme hayır dedi. Alman mahkemeleri çok hızlı çalışıyor maşallah, anında anayasa mahkemesi de hayır kararı verdi.
Şansölye geldiğinde ‘4 bin terörist, 4 bin 500’ oldu dedi. ‘Geciken adalet, adalet değildir’ dediğimde de ‘haklısınız’ dedi. Niye çalışmıyor bu yargınız. Burada hemen iki saatte karar veriyor Anayasa mahkemeniz. Kısa bir süre önce veya geçmişte terör örgütü PKK’nın lider kadrosunda olanları video konferansla konuşturuyorsun Almanya’da. Batı burada teröre destek veriyor mu, vermiyor mu? Bu batı teröre destek veriyor ve darbelerin yanında yer alıyor.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa, Avusturya, Belçika’nın da ayını olduğunu belirterek, iş adamı Özdemir Sabancı’nın, katilinin belli olduğunu, elini kolunu sallayarak dolaştığını söyledi.

-“DOLAR YENİDEN 3 LİRANIN ALTINA İNDİ"-
Türkiye’de darbe girişiminin hemen ardından yaşanan sınırlı bir dalgalanma dışında ekonomik göstergelerin, hızlı bir toparlanmaya ve normalleşmeye işaret ettiğini söyleyen Erdoğan, “Dolar yeniden 3 liranın altında indi. Borsa yükselişte, diğer veriler de toparlanmayı ve yeniden olumlu yükselişi teyit ediyorlar. Merkez Bankası’ndaki döviz rezervimize baktığımızda bırakın azalmayı 125 milyar doların üzerine çıkarak artmıştır. İşsizlik ve faiz oranları yüzde 10’un altında seyretmeyi sürdürüyor. Yılın ilk çeyreğindeki yüzde 4’lük büyüme oranını yılsonuna kadar koruyacağımıza inanıyorum” dedi.

-DEVLETİN VE TSK’NIN YENİDEN YAPILANMASI-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında olağanüstü hal ile yapılması gereken şu iki hususun altını çizdi:
“İlan ettiğimiz olağanüstü hal, bir, devletin işleyişini hızlandırmak. Bunu hızlandırırken devletin yeniden yapılandırılması sürecini başlattık. İki, TSK’nın yeniden yapılanması sürecini başlattık. Bu adımı atmayacak olursak, bu FETÖ’cüler silahlı kuvvetlerimizi işgal eder ve ondan sonra milletin vergileriyle aldığı uçakları tankları milletine doğrultur. Bunda tereddüt edenleri gördükçe üzülmemek mümkün değil.

-“EKONOMİK REFORM PAKETLERİNİN ÖTELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”-
TBMM’de bekleyen ekonomik reform paketlerinin süratle yasalaşması konusunda hemfikir olduklarını belirten Erdoğan, “Darbe girişimiyle ilgili süreçler Kanun Hükmünde Kararnamelerle yürütüldüğü için Meclis gündeminin tıkanması ekonomik reform paketlerinin ötelenmesi söz konusu değildir” dedi. Türkiye’de bu süreçte atılan her adımın Anayasa ve yasalara uygun gerçekleştiğini kaydeden Erdoğan, “Meclis ve hükümet çalışmalarına ara vermeden devam etmiştir. Olağanüstü hal uygulamalarına dayanılarak ekonominin işleyişine en küçük bir müdahale edilmemiştir, edilmeyecektir” diye konuştu.

-“DOĞU ALMANYA- BATI ALMANYA SÜRECİNİ BİR İNCELESİNLER”-
Türkiye’de olağanüstü hal uygulamasının AB prosedürlerine uygun olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları söyledi:
“Birileri hemen ‘Gelişmelerden endişeliyiz, bu kadar kişinin tutuklanması’ falan filan. Tavsiye ediyorum. Doğu Almanya- Batı Almanya sürecini bir incelesinler. Acaba ne kadar kişi açığa alınış, ne kadar kişi içeri alınmış. Bize nasihat etmeye kalkan Almanlar bunu gayet iyi görür diye düşünüyorum.
Fransa bir yıllık olağanüstü hal kararı aldı. 5-10 tane terörist orada bir ölüm uygulaması yapıyor. Benim ülkemde darbe oluyor darbe. 238 şimdilik şehidim var, 2 bin 200’e yakın yaralım var. Sen hala endişeliyiz diyorsun. Bunun faillerine sen nasıl şefkat elini uzatırsın.”

-“BİZ NASIL BİR STRATEJİK ORTAĞIZ Kİ ONU ÜLKENİZDE BARINDIRMAYA DEVAM EDİYORSUNUZ”-
Amerika’nın Türkiye’den istediği teröristler için Türkiye’nin belge istemediğini ifade eden Erdoğan, Amerika’ya Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin şunları söyledi:

“Biz nasıl bir stratejik ortağız ki ben, sizden ülkem adına milli güvenlik strateji belgesi içine girmiş böyle birisini istiyorum, siz hala onu ülkenizde barındırmaya devam ediyorsunuz. En önemli maddi kaynakları Amerika’da. Charter School’larla yılda 200-300 milyon dolar, sadece o okullardan elde ettiği gelirleri var bunların. Bunları görmeyecek kadar siyasetten uzak yaşamak mümkün mü? Amerika’nın Parlamentosu’nda para ile destekledikleri kişileri bildirdik kendilerine, daha ne olacaktı. Bize söyledikleri şey şu; ‘Parayı geri iade etmeye başladık.’”

-“AVRUPA’YI BİZ KORUDUK”-
Türkiye’nin göçmen krizinde dahi yaşanan tüm gerilime ve görüş farklılıklarına rağmen Avrupa’yı, Batı ülkelerini sorumsuzca sıkıntıya sokacak adımlar atmadığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Daha açık konuşuyorum. Avrupa’yı biz koruduk yahu. 3 milyon Suriyeli ve Iraklı mülteciyi ülkemizde barındırmak suretiyle Avrupa’yı biz koruduk yahu. Avrupa verdiği sözleri hala yerine getirmedi. Bize bu yılsonuna kadar 3 milyar Avro, Suriyeliler için, Iraklılar için harcanacak para hala bize gelmiş değil.
Vize meselesi hani bitecekti Haziran başında. Hala yok. Ama biz hemen bununla ilgili edimleri yerine getirmemizi istiyor. Bunlar eş zamanlı olacak. Sen görevini yapmadan bizden bir geri kabul isteyemezsin. Bunları birlikte yapacağız. STK’larla birlikte 20 milyar doları aştı, sadece devlet bütçesinden 12,5 milyar dolara çıktı yaptığımız harcama.”

-“TÜRKİYE İSTİHBARAT AĞLARINI YENİDEN KURACAK”-
Darbe istihbaratının zamanında alınamamasının bu örgütün önce istihbarat teşkilatlarını çökertmesinden kaynaklandığını söyleyen Erdoğan, sadece Milli İstihbarat Teşkilatı olmadığını, Emniyet İstihbarat ve Jandarma İstihbaratı da olduğunu fakat bu istihbarat örgütlerinin ilgili mercileri uyarmadığını, düşmanlık yaptığını söyledi. Erdoğan, Türkiye’nin bu ağları yeniden ele aldığını, yeniden kuracağını da ekledi.

-“ YATIRIMCILARA ZORLUK ÇIKARANI HEMEN KAPIYA KOYACAĞIZ”-
Yatırımcılara zorluk çıkaran, gereksiz yere işlerini geciktiren, destek vermeyen kamu görevlilerinin hiçbir mazereti olmadığını dile getiren Erdoğan, yatırımcılara, “Sizlere karşı kamuda bu tür engeller yapanlar varsa ilgili birimlerimize bunları bildirin. Yapacağımız iş hemen kapıya koymaktır. Önünüzü kesen, himmet ver, harç ver diyenlere artık bu devlette yer olmayacak” diye seslendi.

-“GELİN KENDİ SAVUNMA SANAYİİMİZİ BİRLİKTE KURALIM”-
Yatırımcılardan, savunma sanayisine girmelerini isteyen Erdoğan, “Gelin kendi savunma sanayiimizi birlikte kuralım. Yerli, küresel işbirliğiyle bunu yapalım. Dezenformasyonu birlikte aşacağız. İletişim çok önemli. Sizler uluslararası birçok kuruluşların Türkiye’deki temsilcilerisiniz. Temsilcisi olduğunuz ülke veya kuruluşların o ülkelerde yapılan dezenformasyonlarını düzeltmede bizlere yardımcı olursanız bundan mutlu oluruz” diye konuştu.

-“ZERRE KADAR HAYSİYET VARSA ÇIKARSANIZ, TÜRKİYE’YE GELİRSİNİZ”-
Konuşmasında Uluslararası Af Örgütü’nü sert sözlerle eleştiren Erdoğan, “Uluslararası Af Örgütü tutturmuş bizim işkenceler yaptığımızda bahsediyor. Bizde işkence sıfır toleranstır. Arbede esnasında kaşına gözüne tekme tokat yemiş olabilir. Yememiş olsa oradaki polisimizi öldürecekler. Uluslararası Af Örgütü, Londra’dan tespit yapıyor. Zerre kadar haysiyet varsa çıkarsanız, Türkiye’ye gelirsiniz. Önce parlamentoyu gezersiniz, Özel Harekatı, Emniyet müdürlüğünü, burayı, gazilerimizi dolaşırsınız kim kime ne yapmış o zaman görürsünüz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.