Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zeytin Dalı Harekat Merkezi’ni Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idare edilmekte olduğu 2. Ordu’nun Hatay’daki harekat merkezini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat Merkezi’ni ziyaret etti. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı’nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekât Merkezi’nde görev yapan askerlere hitaben yaptığı konuşmada, ulusal güvenliği sağlama nedeniyle Afrin’de gerçekleştirilen operasyonun bölgeyi terör unsurlarından temizlemeyi amaçladığına dikkat çekti. 

ZEYTİN DALI HAREKATI NETİCE ALANA DEK SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca video konferans aracılığı ile Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Eskişehir Muharebe Üs Komutanlığı’ndaki Harekât Merkezleriyle canlı bağlantılar gerçekleştirdi. Video konferans aracılığıyla harekat merkezlerine yaptığı hitapta Zeytin Dalı Harekâtı’nın netice alınana dek süreceğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığını belirtti. Afrin’in terör unsurlarından temizlenmesinin akabinde, bölgenin asli sakinlerine teslim edileceğini söyleyen Erdoğan, bölgenin terörden temizlenmesinin ardından Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerini de hızlandıracağını ifade etti.

Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler ile Hatay Valisi Erdal Ata eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Canikli ile Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın askeri mont giymesi ise dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.