Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken Hakkari cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise gündem özeti çin abd terörist elazığ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AP’ye: İşimiz Bitmeden Afrin’den Çıkmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun Zeytin Dalı Harekatı’na yönelik oylamasına ilişkin, “Avrupa Parlamentosu'nda Afrin ile alakalı olarak bizim oradaki harekatı durdurmamız istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane o da böyle arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız, bunu bilesiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Liseliler Destan Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni’nde konuştu. Erdoğan, yarışma kapsamında ödül alan isimleri açıklayarak, tebrik etti. Erdoğan, dilin siyasi tartışmaların tarafı haline getirilmiş olmasını yakın tarihte yaşanılan en ciddi sıkıntılardan biri olarak gördüğünü ifade ederek, “Dil devrimi adı altında Türkçemiz, tatsız, tuzsuz, ruhsuz, renksiz kelimelerin tasallutuna sokularak milletimizin kadim medeniyetiyle arasındaki bağ zayıflatılmaya hatta kopartılmaya çalışılmıştır. Yani bizim aslında damarlarımız kesilmiştir” dedi.

“YABANCI KELİME KULLANMA HASTALIĞI TAHAMMÜL SINIRLARINI AŞTI”

Erdoğan, Türkçenin internet ortamı başta olmak üzere pek çok mecrada genç nesilleri tesiri altına alan yeni bir bozulma süreci yaşadığını savunarak, “Bu konuda aileden okula, basın yayın kuruluşlarından iş dünyasına kadar herkese düşen önemli görevler var. Tabelalarda, yazışmalarda ve konuşmalarda şahit olduğumuz yabancı kelime kullanma hastalığı artık tahammül sınırlarını aşan bir boyuta ulaşmıştır” diye konuştu.

“EY AVRUPA PARLAMENTOSU SEN BENDEN HANGİ YÜKÜ ALDIN DA ŞİMDİ BUNU SÖYLÜYORSUN”

Erdoğan, 55. gününde olan Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 3 bin 525 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayarak, “Bu iş bitiyor, bitecek, az kaldı” dedi. Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun Afrin’deki harekata ilişkin oylamasına ise sert tepki göstererek şunları kaydetti:

“Avrupa Parlamentosu'nda Afrin ile alakalı olarak bizim oradaki harekatı durdurmamız istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane o da böyle arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız, bunu bilesiniz. Türkiye bir şamar oğlanı değildir, kendi iradesini kullanan bir ülkedir dolayısıyla orada işimiz bitecek. 3.5 milyon Suriyeli kardeşim benim ülkemde şu anda misafir ediliyor, ey Avrupa Parlamentosu sen burada benden hangi yükü aldın da kalkıp şimdi bunu söylüyorsun. Türkiye’ye Avrupa Parlamentosu’nun söyleyebileceği hiçbir söz yoktur ve bu sözlerin hepsi de bizim bir kulağımızdan girer, öbüründen çıkar.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.