Öne Çıkanlar terörist abd rusya bugünün gündem başlıkları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mardin ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Deniz Özçelik Tarhan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan IKBY Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Duruma göre Sayın Kılıçdaroğlu’na da bir davet yapmak suretiyle onun da ayrıca bu konudaki kanaatlerini alırım ve bu kanaatleri de pekiştirmek suretiyle bu noktadaki sürecimizi zenginleştirmiş oluruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Daha önceki zaten motorlu taşıtlara olan zam oranı aslında çok çok yüklü bir zam oranı değildi ama şu andaki zam oranını Bakanlar Kurulu’muz şöyle tekrar bir değerlendirirse o değerlendirmeden sonra ne yapabilir, tekrar bir düşürme olur mu olmaz mı o tabii hükümetimizin takdiridir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ben ne diyorum? ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ şu anda bütün güçlerimiz Silopi’de sınırda oralarda her türlü manevrayı yapıyor mu? Bu ne demektir? Biz hazırız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 26. Dönem 3. Yasama yılı resepsiyonuna katıldı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süre resepsiyondaki davetlilerle sohbet etti. Programı takip eden gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Erdoğan, Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne yapılan yüzde kırk oranındaki zam hakkında, “Bunu tabii arkadaşlarla görüşmeden böyle bir şeyi benim şu anda ifade etmem doğru olmaz. Ama daha önceki zaten motorlu taşıtlara olan zam oranı aslında çok çok yüklü bir zam oranı değildi ama şu andaki zam oranını Bakanlar Kurulu’muz şöyle tekrar bir değerlendirirse o değerlendirmeden sonra ne yapabilir, tekrar bir düşürme olur mu olmaz mı o tabii hükümetimizin takdiridir” değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, MTV’nin zammının tekrar değerlendirilip değerlendirilmeyeceğine ilişkin soruya “Şu anda bilemiyorum onu ancak Başbakanımızla bir görüştüğümüzde gündemde var mı yok mu ancak öyle değerlendirebiliriz” cevabını verdi.

“KUZEY IRAK’IN BÖYLE BİR ŞEYE NASIL BAKTIĞINI BİLMİYORUM”

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Merkezi Hükümetin Fransa’nın arabuluculuğu ile bir araya geleceği iddiaları hakkında sorulan soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fransa’nın şu anda arabuluculuğunu kabul etiğine dair bir bilgi bende yok. Sadece federal Irak Yönetimi’nin ‘Biz her türlü görüşmeye hazırız’ gibi bir şeyi bize ulaştı ama Kuzey Irak’ın böyle bir şeye nasıl baktığını bilmiyorum. Onun için de söyleyecek pek bir şey yok” diye konuştu.

“ONUN DA AYRICA BU KONUDAKİ KANAATLERİNİ ALIRIM”

IKBY’nin bağımsızlık referandumu ardından yaşanan gelişmeler üzerine AK Parti, CHP ve MHP liderlerinin bir araya gelip gelmeyeceği sorusunu cevaplayan Erdoğan, “Benim Perşembe günü sadece Sayın Bahçeli ile bir görüşmem olacak ondan sonrada duruma göre Sayın Kılıçdaroğlu’na da bir davet yapmak suretiyle onun da ayrıca bu konudaki kanaatlerini alırım ve bu kanaatleri de pekiştirmek suretiyle bu noktadaki sürecimizi zenginleştirmiş oluruz” dedi.

“CİDDİ BİR YOL HARİTASINI BELİRLEMİŞ OLARAK DÖNMÜŞ OLACAĞIZ”

4 Ekim’de yapacağı duyurulan İran ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İran’a ziyaretim Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısıdır. Ama bunun içeriğinde tabii şu anda aktüalitesi çok zengin olan Kuzey Irak durumu var. Kuzey Irak konusunu da görüşeceğiz. Bu görüşmelerimizin içerisinde tabii gerek Sayın Ruhani ile gerekse Sayın Hamaney ile görüşmelerimiz olacak. Bu görüşmelerden sonra çok daha tabii değerlendirmiş olarak süreç için ciddi bir yol haritasını belirlemiş olarak dönmüş olacağız. Ama biz bütün bölge ülkeleri ile zaten bu konuda irtibat halindeyiz” dedi.

“BÖYLE BİR MÜCADELENİN KESİNLİKLE GİZLİLİĞİNE AYKIRIDIR”

Kerkük petrolünü Ceyhan’a aktaran boru hattının vanalarının ne zaman kapatılacağına ilişkin soruya, “Bunlar açıklandığı zaman tadı olmaz. Değil mi?” şeklinde cevap veren Erdoğan, “Yol haritası, yol haritasının esnasında ne, ne zaman yapılacak bunlar konuşulursa bunun adı bir defa her şeyden önce böyle bir mücadelenin kesinlikle gizliliğine aykırıdır. Ben ne diyorum? ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ şu anda bütün güçlerimiz Silopi’de sınırda oralarda her türlü manevrayı yapıyor mu? Bu ne demektir? Biz hazırız” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.