Öne Çıkanlar terörist abd rusya Koronavirüs chp cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tesk genel başkanı bendevi palandöken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ATO Başkanı Gürsel Baran İsrail deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Makedonya Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya’daki olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, “Balkanlarda huzurun ve kalıcı barışın tesisi konusunda kilit öneme sahip bir ülke olan Makedonya’nın, içinden geçtiği bu zor dönemi, tarafların sağduyusuyla bir an önce geride bırakmasını diliyoruz. Ülkede, yeni hükümet kurma çalışmalarının demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi, tüm grupların yararına olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Makedonya’daki olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Makedonya’da uzun zamandır süren siyasi krizin, Meclis binasında yaşanan olaylarla tırmanışa geçmesinden derin endişe duyulduğunun belirtildiği açıklamada, ülkede yaşanan görüş ayrılıklarının, taraflar arasında diyalog, uzlaşma ve hoşgörü ile en kısa sürede çözülmesini ümit edildiği ifade edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov’la bir süre önce yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye’nin yapıcı tutumunu ve temennilerini dile getirdiği kaydedilen açıklamada, “Balkanlarda huzurun ve kalıcı barışın tesisi konusunda kilit öneme sahip bir ülke olan Makedonya’nın, içinden geçtiği bu zor dönemi, tarafların sağduyusuyla bir an önce geride bırakmasını diliyoruz. Ülkede, yeni hükümet kurma çalışmalarının demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi, tüm grupların yararına olacaktır. Türkiye olarak, kadim tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğumuz Makedonya’yı, huzurlu ve müreffeh geleceği yolunda attığı tüm adımlarda desteklemeye devam edeceğiz” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.