Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ömer fethi gürer bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise elazığ Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya

Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne (CHS) geçiş için gereken mevzuat değişiklikleri Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri (CBK) ile yapılıyor. Harita Genel Komutanlığı Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanarak Harita Genel Müdürlüğü adını aldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlandı. 

Bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlar, Devlet Denetleme Kurulu, MGK Genel Sekreterliği, Savunma Sanayii Başkanlığı, Yüksek Askeri Şura, Milletler Arası Andlaşmaların Onaylanması ve Resmi Gazete hakkında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. 703 sayılı KHK ile birçok kurum ve kuruluşun teşkilat kanunu ilga edilmişti. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile devlet yeniden yapılandırılırken mevzuat boşlukları ortadan kaldırılıyor. Daha önceden kanunlar belirlenen teşkilat yapıları artık kararnameler ile düzenleniyor.

HARİTA GENEL KOMUTANLIĞI HARİTA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OLDU

802 maddelik dört numaralı Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile birçok kurum ve kuruluş yeniden yapılandırılırken kuruluş ve teşkilat mevzuatları düzenlenen kurum-kuruluşlar şöyle sıralanıyor:

“Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu, Çalışma Sosyal Güvenlik ve Aile Bakanlığı’na bağlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı,  Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Harita Genel Müdürlüğü.

KURUMLAR YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

Helal Akreditasyon Kurumu, Kalkınma Ajansları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı KOSGEB, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Piyango Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Türk Patent ve Marka Kurumu, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı’na bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Türkiye Su Enstitüsü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü,

NADİR TOPRAK ELEMENTLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KURULDU

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü, Türkiye Bilimler Akademisi, TÜBİTAK, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı TÜİK, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı’na bağlı Türkiye İş Kurumu, Türk Akreditasyon Kurumu, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Başkanlığı’na bağlı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Nükleer Düzenleme Kurumu.”

MAHALLİ İDARELER ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NA

Mevzuatta Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün görevleriyle ilgili İçişleri Bakanlığı’na yapılan atıflar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün görevleriyle ilgili Maliye Bakanlığı’na ilişkin yapılan atıflar ise yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılmış sayılacak.

"YAŞ YENİDEN DÜZENLENDİ"

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yüksek Askeri Şura yeniden düzenlendi. Buna göre, YAŞ kararları, toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğu ile alınacak. Oylarda eşitlik olması halinde Başkanın katıldığı tarafın oyları geçerli sayılacak. Oylama işlemi aksine bir karar alınmadıkça açık olarak yapılacak.

Yüksek Askeri Şuranın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Şura’nın yalnız barış zamanında görev yapmak üzere kurulduğunun anımsatıldığı kararnameye göre, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri Cumhurbaşkanı yardımcıları, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile Kuvvet Komutanlarından oluştu.

Cumhurbaşkanı gerekli gördüğü hallerde YAŞ toplantılarına katılıp başkanlık edecek. Cumhurbaşkanının katılmadığında durumlarda toplantıya görevlendireceği yardımcısı başkanlık yapacak. Kararnamede YAŞ’ın görevleri ise şöyle sıralandı:

“Genelkurmay Başkanlığınca hazırlanan askeri stratejik ana fikrin (konseptin) tespiti ve gerektiğinde yeniden gözden geçirilmesi hususları ve Silahlı Kuvvetlerin ana program ve hedefleri ile ilgili konularda görüş bildirmek. Silahlı Kuvvetlerle ilgili olup önemli görülen mevzuat taslaklarını inceleyip görüş bildirmek. Cumhurbaşkanının lüzum gördüğü hallerde Silahlı Kuvvetlerle ilgili diğer konular hakkında görüş bildirmek ve mevzuatla verilen görevleri yapmak.”

KARARLAR SALT ÇOĞUNLUKLA ALINACAK

YAŞ, Cumhurbaşkanının başkan olarak belirleyeceği Cumhurbaşkanı Yardımcısının çağrısı ile yılda en az bir kez toplanacak. Cumhurbaşkanı gerektiğinde Şura’yı toplayabilecek.

Şura, bütün üyelerin katılması ile toplanacak. Ancak özürü olanlar toplantıya katılamayacaklarını toplantı gününden önce Şura sekreteryasına bildirecek.

Kararlar, toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğu ile alınacak. Oylarda eşitlik olması halinde Başkanın katıldığı tarafın oyları geçerli sayılacak. Oylama işlemi aksine bir karar alınmadıkça açık olarak yapılacak. Toplantıya katılamayan üyeler, gündemdeki konular hakkında görüşlerini yazılı olarak bildirebilecek. YAŞ kararları, Cumhurbaşkanının onayı ile tekemmül edecek. YAŞ’ın sekretarya hizmetlerini Cumhurbaşkanınca belirlenecek merciler yürütecek.

YAŞ TOPLANTILARI GİZLİ YAPILACAK

YAŞ üyeleri, kendileri, kendilerinden kıdemli veya eşiti olan general ve amirallerin yükselme veya emeklilikleri ile ilgili konularda toplantılara katılamayacak. YAŞ toplantıları gizli olarak yapılacak. YAŞ toplantılarında görüşmelerin ve alınan kararların açıklanması veya yayımlanması yasak olacak. Açıklanmasına Şura’nın kararıyla müsaade edilen konular, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanacak.

Şura’da görüşülen mevzuat taslakları ile alınan kararların gizliliğinin ne şekilde ve ne zaman kaldırılacağı yönetmelikte gösterilecek.

Yüksek Askeri Şura’nın yönetimi ve çalışma usulleri ile sekretarya hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Cumhurbaşkanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikte belirlenecek. Yayımı itibarıyla yürürlüğe giren kararnamenin hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütecek.

DEVLET DENETLEME KURULU GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA TEDBİRİ UYGULAYABİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne (CHS) geçiş için gereken mevzuat değişiklikleri Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri (CBK) ile yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı’na bağlanan Devlet Denetleme Kurulu, görevden uzaklaştırma tedbiri uygulayabilecek.

Devlet Denetleme Kurulu’nun kuruluşu, görevleri ve işleyişiyle ilgili CBK, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. CBK’ye göre Devlet Denetleme Kurulu Cumhurbaşkanlığına bağlı olacak. Kurul tarafından yapılacak denetlemeler Cumhurbaşkanı adına gerçekleşecek. Bir başkan ve sekiz üyeden teşekkül edecek olan Kurul, Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak.

KURUL HER TÜRLÜ İDARİ SORUŞTURMA YAPABİLECEK

Kurul, idarenin hukuka uygunluğunun, düzenli ve verimli şekilde yürütülmesinin ve geliştirilmesinin sağlanması amacıyla tüm kamu kurum ve kuruşlarında ve sermayesinin yarısından fazlasına bu kurum ve kuruluşların katıldığı her türlü kuruluşta, kamu kurumu niteliğinde olan meslek kuruluşlarında her düzeydeki işçi ve işveren meslek kuruluşlarında kamuya yararlı derneklerle vakıflarda, her türlü idari soruşturma, inceleme, araştırma ve denetlemeleri yapacak.

GRUP BAŞKANI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA TEDBİRİ UYGULAYABİLECEK

Denetim ve soruşturma gruplarının başkanlığını yürüten kurul üyesi, denetlemeler sırasında denetimi güçleştiren, görevde kalması halinde kamu zararı artacağı anlaşılan, suç delillerini karartacağı anlaşılan, kamu hizmetinin gerekleri yönünden görevi başında kalmasında sakınca görülen her kademe ve rütbedeki görevliler hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulayabilecek.

MGK GENEL SEKRETERLİĞİ BÜTÇESİNE "GİZLİ HİZMET GİDERLERİ" İÇİN AYRICA ÖDENEK KONULACAK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne (CHS) geçiş için gereken mevzuat değişiklikleri Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri (CBK) ile yapılıyor. Milli Güvenlik Kurulu toplantıları yılda altı kez yapılacak. MGK Genel Sekreterliği bütçesine “Gizli hizmet giderleri” için ayrıca ödenek konulacak.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin teşkilat, görev, yetki ve çalışma usul ve esaslarını belirleyen CBK, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararnameye göre, Milli Güvenlik Kurulu toplantısı iki ayda bir olmak üzere yılda altı kez toplanacak. MGK, gerektiği durumlarda Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine de toplanabilecek. MGK Genel Sekreteri toplantılara katılabilecek ancak oylamaya katılamayacak. Toplantıya Cumhurbaşkanının katılmadığı durumlarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlık edecek. Kurulun gündemini Cumhurbaşkanı belirleyecek.

BÜTÇEYE GİZLİ HİZMET GİDERLERİ İÇİN ÖDENEK KOYULACAK

Kurul kararları çoğunlukla alınırken, oylamada eşitlik olması durumunda kurul başkanının bulunduğu taraf çoğunluk sayılacak. MGK Genel Sekreteri Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olurken, görevini devletin milli güvenlik siyasetine uygun olarak yürütecek. MGK Genel Sekreterliği’nin mali planlaması genel bütçeye dahil olarak yapılacak. “Gizli hizmet giderleri” için bütçeye ayrıca ödenek konulacak. MGK genel sekreteri gizli hizmet giderleri ödeneğini harcarken Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak.

"BAŞKAN, BAŞKANLIĞIN EN ÜST AMİRİ OLACAK"

Savunma Sanayii Başkanlığının görev, yetki ve sorumlulukları belirlendi. İlgili kuruluşlar arasında koordinasyon sağlanacak olan Başkanlık, savunma sanayisi uzmanı ve uzman yardımcısı istihdam edecek.

Savunma Sanayii Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararname ile Savunma Sanayii Başkanlığının kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları belirlendi. Kararnameyle Cumhurbaşkanına bağlı ve tüzel kişiliği haiz kurulan Savunma Sanayii Başkanlığı, başkan, başkan yardımcıları ve hizmet birimlerinden oluşacak. Yurtdışı ve taşra teşkilatı kurmaya yetkili olacak.

Başkan, başkanlığın en üst amiri olacak. Başkan, kararnamede belirtilen hizmetlerin yürütülmesinden Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak.

Savunma Sanayii İcra Komitesi cumhurbaşkanının başkanlığında, Cumhurbaşkanının görevlendireceği Cumhurbaşkanı Yardımcısı, İçişleri ve Milli Savunma bakanları, Genelkurmay Başkanı ve Savunma Sanayii Başkanından oluşacak. Cumhurbaşkanının katılmadığı toplantılarda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı vekaleten Komiteye başkanlık edecek.

Komite Cumhurbaşkanının daveti üzerine toplanacak. Komitenin sekreterya hizmetlerini Başkanlık yürütecek. Komite toplantılarının gündemi Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

Komite, savunma sanayisinin geliştirilmesi için tespit edilen genel strateji ve ilkeler istikametinde kararlar alacak. Türk Silahlı Kuvvetleri için Stratejik Hedef Planına ve Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü için İçişleri Bakanlığının güvenlik önceliklerine göre temini gerekli olan modern silah, araç ve gereçlerin üretimi, yurt içinden veya gereği halinde yurt dışından tedariki hususunda karar alacak. Komite, kamu ve özel sektörün yabancı sermaye ve teknoloji katkısı ile savunmaya yönelik üretim tesisleri kurma imkanlarını araştıracak, yönlendirecek ve tahakkuk planlarını takip edecek, bu gibi tesislerin kuruluşuna gerektiğinde devletin iştiraki için prensip kararı alabilecek.

İLGİLİ KURULUŞLAR ARASINDA KOORDİNASYONU SAĞLAYACAK

Sağlanacak modern silah, araç ve gereçlerin araştırılması, geliştirilmesi, prototip imali, avans verilmesi, uzun vadeli siparişler ve diğer mali ve ekonomik teşviklerin tespiti istikametinde Başkanlığa talimat verecek. Savunma sanayisi ürünleri ihracatı ve offset ticareti ile karşılıklı ticaret konusunda kararlar alacak. Savunma sanayisi ile ilgili kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlayacak.

Başkanlık, savunma sanayi alanındaki insan kaynağının geliştirilmesi amacıyla fondan verilecek eğitim desek miktarlarının belirlenmesi ve personele yapılacak ödemeler konusunda kararlar alacak.

Başkanlık, İcra Komitesinin aldığı kararları uygulayacak. Mevcut milli sanayiyi, savunma sanayisi ihtiyaçlarına göre reorganize ve entegre edecek, yeni teşebbüsleri teşvik etmek ve bu entegrasyona ve ihtiyaçlara göre yönlendirecek, yabancı sermaye ve teknoloji katkısı imkanlarını araştıracak, teşebbüsleri yönlendirecek ve bu konudaki devlet katılımını planlayacak.

Fon kaynaklarını dikkate alarak alım programlarını ve finansman modellerini belirleyecek. İhtiyaç duyulan modern silah, araç ve gereçlerin özel veya kamu kuruluşlarında imalatını planlayacak. Gerektiğinde özel, kamu veya karma nitelikli yeni yatırımları dışa açık olmak kaydıyla destekleyecek.

Modern silah, araç ve gereçleri araştırmak, geliştirmek, prototiplerin imalini sağlamak, avans vermek, uzun vadeli siparişler ve diğer mali ve ekonomik teşvikleri tespit edecek.

SAVUNMA SANAYİSİ UZMANI VE UZMAN YARDIMCISI İSTİHDAM EDECEK

İsin özelliğine göre yıllar içinde yapılacak alımın startlarını, ihtiyaç makamınca belirlenecek şartname ve standartları dikkate alarak teknik ve mali konuları kapsayan kontratları yapacak. Savunma sanayisi ürünleri ihracatı ve offset ticareti konularım koordine edecek. Fondan kredi vermek veya yurt içinden ve yurt dışından kredi almak ve gerektiğinde yerli ve yabancı sermayeli şirketler kurmak veya bu tür şirketlere iştirak edecek. Üretilen malın kontrat muhteviyatına uyup uymadığını, kalite kontrolleri ile kontrat startlarının yerine getirilip getirilmediğini takip edecek. Uygulama aksaklıklarının ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde çözümlenmesini temin edecek. Cumhurbaşkanı tarafından verilen diğer görevleri yerine getirecek.

Başkanlık, görev alanına giren konularda çalıştırılmak üzere araştırma, analiz, teftiş, denetim, inceleme ve soruşturma yetkisine haiz savunma sanayisi uzmanı ve uzman yardımcısı istihdam edecek.

Atama usulüne ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde belirlenenler dışındaki Başkanlık personeli, Cumhurbaşkanı onayıyla atanacak. Cumhurbaşkanı bu yetkisini Başkana devredebilecek.

Kadroların tespiti, ihdası, kullanımı ve iptali ile kadrolara ilişkin diğer konular, cumhurbaşkanlığı kararnamesi hükümlerine göre düzenlenecek.

Başkan ve her kademedeki Başkanlık yöneticileri sınırlarını açıkça belirtmek ve yazılı olmak kaydıyla yetkilerinden bir kısmını alt kademelere devredebilecek. Başkanlık görev, yetki v esorumluluk alanına giren konularda idari düzenlemeler yapılabilecek.

Mevzuatta Savunma Sanayii Müsteşarlığına yapılan atıflar, Savunma Sanayii Başkanlığına, Savunma Sanayii Müsteşarına yapılan atıflar Savunma Sanayii Başkanına, Savunma Sanayii müsteşar yardımcılarına yapılan atıflar Savunma Sanayii başkan yardımcılarına yapılmış sayılacak.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne (CHS) geçiş için gereken mevzuat değişiklikleri Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri (CBK) ile yapılıyor. Yabancı devletler ve milletlerarası kuruluşlarla yapılacak andlaşmalar Cumhurbaşkanı kararı ile onaylanacak. Resmi Gazete Cumhurbaşkanlığınca çıkarılacak.

Milletlerarası andlaşmaların onaylanmasına ilişkin usul ve esaslar hakkında düzenlenen CBK Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. CBK’ye göre milletlerarası andlaşmaların imzalanması için atanacak Türkiye Cumhuriyeti temsilcilerini Cumhurbaşkanı belirleyecek. Cumhurbaşkanı’nın bu kararı Resmi Gazete’de yayımlanmayacak. Yabancı devletler ve milletlerarası kuruluşlarla yapılacak andlaşmalar Cumhurbaşkanı kararı ile onaylanacak. Öte yandan milletlerarası bir andlaşmaya dayanılarak yapılan uygulama andlaşmaları ile kanun verdiği yetkiye dayanılarak yapılan ekonomik, ticari veya teknik andlaşmalar ve ekonomik, ticari veya teknik ilişkileri düzenleyen ve süresi bir yılı aşmayan andlaşmalardan devlet maliyesi bakımından yüklenme gerektirmeyen, kişi hallerine ve Türk vatandaşlarının yabancı memleketlerdeki mülkiyet haklarına dokunmayan andlaşmalar doğrudan Cumhurbaşkanınca onaylanacak. Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan andlaşmalar Dışişleri Bakanlığı eliyle TBMM’nin bilgisine sunulacak. NATO ile yapılan ikili veya çok taraflı andlaşmalar Türkiye Cumhuriyeti mevzuatında değişiklik gerektirmiyorsa Cumhurbaşkanınca doğrudan onaylanacak.

RESMİ GAZETE

Resmi Gazete’nin içeriği ve yayımlanmasıyla ilgili usul ve esasları düzenleyen CBK de Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararnameye göre Resmi Gazete Cumhurbaşkanlığınca yayımlanacak. Resmi Gazete’nin internet ortamından yayımı esas olurken gerekli görülen hallerde ihtiyaç duyulan sayıda basılabilecek. Kanunlar, CBK’ler, yönetmelikler ile diğer düzenlemeler ayrıca bir tarih belirtilmemişse Resmi Gazete’de yayımlandığı gün yürürlüğe girecek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.