Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım çin gündem Kuşadası Belediyesi ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: PYD,YPG’ye Silah Verilmeyeceği Teyit Edildi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı General H.R. Mcmaster ile yaptığı telefon görüşmesinde, PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususu teyit edildi.

Cumhurbaşkanlığı resmi internet adresinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mcmaster ile dün gece gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamaya göre görüşmede, Zeytin Dalı Harekatı, PKK, PYD/YPG, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı verilen mücadele ve Suriye’deki siyasi geçiş süreci ele alındı.

Açıklamada, PYD/YPG’ye silah verilmeyeceği hususunun teyit edildiği, Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarının dikkate alınmak zorunda olduğunun vurgulandığı kaydedildi. Yanlış anlamaları önlemek için yakın koordinasyon yapılması konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

Görüşmede, iki NATO müttefiki olan Türkiye-ABD ilişkilerinin karşılıklı çıkar ve saygı temelinde her düzeyde geliştirilmesinin öneminin vurgulandığı kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.