Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin

"Cumhuriyetimizi Daha Güçlü Hale Getireceğiz"

Başbakan Binali Yıldırım, Milletimiz cumhuriyetimizin bütün kazanımlarına sahip çıkarak, vesayet odaklarını aşarak 2023 hedeflerine odaklanmıştır. Önümüzdeki süreçte yeni bir anayasa ve hükümet sistem tartışmalarını geride bırakıp, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi daha güçlü hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78.yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen anma töreninde konuştu. Cumhuriyetin 93. yılında Türkiye’nin siyasi istikrarı, demokrasisi, ekonomik gücüyle gelişmesini ve kalkınmasını sürdürmeye devam ettiğini belirten Yıldırım, “14 yıldır ülkemizin gücü ve itibarını sürdürmek için yürüttüğümüz siyasi mücadeleyi Türkiye’nin emanetini devraldığımız ilk günkü aşkla sürdürüyoruz” dedi.

Ülkenin her köşesinde açılışı yapılan eserlerin ve projelerin, muasır medeniyet hedeflerini aşmak için atılmış adım olduğunu ifade eden, Yıldırım, “Milletimiz cumhuriyetimizin bütün kazanımlarına sahip çıkarak, vesayet odaklarını aşarak 2023 hedeflerine odaklanmıştır. Önümüzdeki süreçte yeni bir anayasa ve hükümet sistem tartışmalarını geride bırakıp, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi daha güçlü hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

-“BİZİM GÖREVİMİZ BİRLEŞTİRİCİ UNSURLARI DAHA DA GÜÇLENDİRMEKTİR”-

Yıldırım, şöyle devam etti:

“Gazi Mustafa Kemal’in milletimize miras bıraktığı kavram ve değerlerin başında şüphesiz milli egemenlik gelmektedir. Millet iradesiyle kurulan cumhuriyetimiz, meşruiyetini milli mücadelede almıştır. Cumhuriyetimizi demokrasiyle geliştirerek yaşatacak olan da millet iradesidir, birlik, beraberlik ruhudur, kardeşlik bağlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşları cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkma iradesinde tereddütsüz birlik, bütünlük içindedir. Şüphesiz cumhuriyetimizin kurucu değerleri, milletimiz için ayırıcı değil birleştirici ve bütünleştirici niteliklere sahiptir. Bizim görevimiz bu birleştirici unsurları daha da güçlendirmektir. Bunun için azami bir dikkatle bütün vatandaşlarımızın hukukunu koruyan, güvence altına alan bir gayret içerisindeyiz. Birlikte kurduğumuz ve yaşattığımız cumhuriyetimizi kuruluş ilkelerine ve felsefesine uygun olarak daha da güçlendirecek, geleceğimiz olan gençlere emanet edeceğiz. Dahili ve harici saldırılar ile ihanetler ülkenin birliğine ve bütünlüğüne yönelmiş tehditler,  vatanımızda bin yılda oluşmuş bu kardeşliği bu güne kadar bozamamıştır, bundan sonra da bozamayacaktır. İlk günden itibaren İkinci Kurtuluş Mücadelesi olarak adlandırdığımız 15 Temmuz alçak darbe girişimini bertaraf eden milletimiz, demokrasiye olan sadakatini, istiklaline olan sevdasını ölüm pahasına ortaya koymuş ve Türk ulusunun eşsiz kahramanlığını bütün dünyaya göstermiştir.  15 Temmuz şehitlerimize de, vatanın bölünmez bütünlüğü için bölücü terör örgütüyle mücadele eden bütün şehitlerimize şehitlerimizi Allahtan rahmet diliyoruz.

-“BU YOLDA KARARLILIKLA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”-

Türkiye Cumhuriyeti, demokratik laik bir hukuk devletidir. Millet ve devlet olarak ülkemizin gelecek hedeflerinden bir an için bile gözümüzü ayırmayacağız. Türkiye bugün siyasi ve ekonomik gücüyle bir güven ve istikrar ülkesidir. Bütün vatandaşlarımızın hukukuna sahip çıktığımız gibi, yeryüzünde mağdur ve mazlumlara kucak açmaya devam edeceğiz. ‘Hakimiyet milletindir’ şiarıyla çıktığımız bu yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’ni, milletin değerlerine, can ve mal emniyetine, bütün vatandaşlarımızın hukukuna sahip çıkarak, yani demokrasiyle, hukuk düzeniyle yüceltmeye devam edeceğiz. Şehitlerimizin aziz hatıraları başta olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıyla, diğer şehit ve gazilerimizin hatıralarına gölge düşürmeden kararlılıkla medeniyet yolculuğunu sürdüreceğiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78. Yılında bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.