Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları mardin ekonomik güven endeksi Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iha ukrayna Hizmet İthalatı Kayaş

Darbeden Önce Devleti Dolandırdılar

15 Temmuz Cuma günü yaşanan darbe girişimini planladıkları iddia edilen rütbeli askerler için ilginç ilişkiler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İddialara göre darbeci komutanlar, darbe girişimini yapmadan önce devleti dolandırdılar. İddialarda, Murat Karakuş, Zekeriya Kuzu ve Akın Öztürk gibi darbe gecesinin kilit isimleri hakkında çarpıcı suçlamalar yer alıyor.
 
Başarısız darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalarda darbe şüphelisi olarak görünen komutanlar hakkında yeni ilişki yumakları ortaya çıkıyor. Sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden, “@bulutici” isimli bir kullanıcı tarafından 2013 yılında çarpıcı iddialar ortaya atılmış. İddialarda yer alan suçlamalarda, darbe girişiminin kara kutuları, şüpheli Hava Astsubay Zekeriya Kuzu, Orgeneral Akın Öztürk ve Pilot Albay Murat Karakuş’un da isimleri yer alıyor.
 
İddialarda yöneltilen suçlamalarda komutanlar, sahte uçuş belgeleri ile devleti zarara uğratmakla, görevi kötüye kullanmakla, erlere şiddet göstermekle itham ediliyor.
 
“5 Dakikacık Uçmuş”
 
Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından Yunanistan’a kaçarken yakalanan Pilot Albay Murat Karakuş için atılan tweetlerde, “Yarbay Murat Karakuş hemen hemen her sortisini 5 dakika uçmasına rağmen, kendi kayıt formuna bu süreyi ya 1 saat 40 dakika yazıyor yada 2 saat olarak kaydediyordu. Ama o gün uçmuş olduğu helikopter kuyruk numarasına bakarsanız gerçekte 5 dakikacık uçmuş. Ama yarbayımızın emeği kıymetli. Aslında devlete iyilik yapıyormuş. Yoksa filo komutanlığı yapacak zamanı kalmıyormuş” ifadeleri yer aldı.
 
Kullanıcının Karakuş hakkındaki iddiaları bununla da sınırlı kalmıyor. Kullanıcı Karakuş’un helikopteri kendi şahsi işleri için de kullandığını iddia ediyor. Yüzbaşına, bir otelin havadan resmini çekmesi konusunda emir verdiğini ve yüzbaşının bunu kabul etmemesi üzerine kendisinin yaptığını anlatan kullanıcı iddialarını şöyle sürdürdü:
 


“Olay fazla duyulmasın komutanların kulağına gitmesin diye bu görevi kendi yerine getirir. Tabi hafta sonu bedavadan tatili kapar. Bedavayı komutanımız çok severmiş. Peki bu tatilin devletimize maliyeti ne oldu? As-532 cougar helikopteri hava kuvvetlerinin en pahalı uçaklarından birisidir. 1 saat uçuş yapmasının devletimize maliyeti ise 15 bin TL’den fazladır. Yanlış duymadınız…”
 
“Siyasi Konular? Öğretmen Murat Karakuş”
 
Karakuş hakkında iddialarını devam ettiren kullanıcı, Karakuş’u, zamanın hükümetini TSK düşmanı olarak gösterildiği iddia edildi.
 
“Siyasi konular? Öğretmen Murat Karakuş” ifadeleriyle başlayan açıklama, “Başbakanımızın için ideolojisi bize uymuyor diyecek kadar ileri gitmiştir” şeklinde devam etti.  Tweetlerde, “Helikopter formları form 781 ile Yb Murat Karakuşun form62a kayıtları karşılaştırılsın en az 1000 sahte uçuşu ortaya çıkacaktır. Hodrimeydan” ifadeleri kullanıldı.


 
“Karakuş Yarbay’dan İzinliyim”              
 
Atılan tweetlerde, “en tehlikeli astsubay” olarak bilinen, generallere emir verdiği söylenen Zekeriya Kuzu ile ilgili de çarpıcı iddialar var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast timinde yer alan darbeci askerlerden olan kuzunun üstleriyle ilişkisi de gözler önüne seriliyor. Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki, MAK timi komutanı Astsubay Zekeriya Kuzu hakkında 2013 yılında, “Albay lakaplı Başçavuş Zekeriya Kuzu. Oda uçuşlara gelmezdi. Programda ismi olduğu halde Karakuş Yb’den izinliyim diye kafasına göre takılırdı. Bundan rahatsızlık duyan pilotlar onunla uçmak istemezdi. Zaten uçamazlardı. Ya uçuşa en son o gelir yada hiç gelmezdi” iddiaları yer aldı.
 
Karakuş ve Kuzu arasındaki ilişkiyi yazan kullanıcı, “neden sadece Yb. Murat karakuş ve Zekeriya bçvş. ayrı özel pahalı çaydan içiyorlardı. üstelik bu çayın parasını personele ödetiyorlardı” sorusunu sordu. Kullanıcı tweetlerine, “Askerler tuvalet odasında Zekeriya astsubaydan dayak ve azar işitiyordu. Yarbay Karakuş bunlara göz yumdu. Balyozcu generallerin sahte uçuş belgelerini yarbay murat karakuş ve Zekeriya astsubay nasıl imha etti” açıklamalarıyla devam etti.
 
Karakuş’un, Kuzu’ya 'Hocam' diyerek hitap ettiğini söyleyen twitter kullanıcısı, “Yarbay Karakuşun hocam diye hitap etiği Zekeriya Kuzu başçavuş 125. filoda gerçekleşen sahte uçuşlarda aktif rol oynadı” iddiasında bulundu.
 
Tehlikeli Astsubay Er Dövmüş
 
Kuzu’nun bir gece yarısı er dövdüğünü belirten kullanıcı 7 Haziran 2013 tarihli gönderisinde şunları yazdı:
 
“Bçvş. Zekeriya KUZU er Lokman'ı gece yarısı neden kimseye sormadan gizlice dışarı çıkardı. Askerle arasında dışarıda anlaşmazlık çıkınca askeri neden tekme tokat dövdü.”
 
“Kuzu En İyi Kürt .... Diyormuş”
 
Darbe şüphelisi Kuzu’nun, çözüm sürecine olumlu bakmadığını belirten kullanıcı, Kuzu’nun Kürt vatandaşlar hakkında hakaret ettiğini belirterek şunları yazdı:
 
“2nci ana jet üs komutanlığında görevli Bçvş. Zekeriya kuzu Kürt vatandaşlarımız için ağza alınmayacak laflar sarfediyormuş. Barış süreci için hükümetin sonu diyen Başçavuş Zekeriya Kuzu en iyi Kürt .... diyormuş. Daha önce 90'lı yıllarda güneydoğuda görev yaparken çok sayıda Kürt vatandaşımızın canını yaktığını arkadaşlarına itiraf ediyormuş. Şiddet yanlısı ve kafa tası milliyetçiliği yapan Zekeriya Kuzu başçavuş Kürt vatandaşlarımızdan nefret ettiğini her fırsatta dile getiriyormuş.”


 

“Üs Komutanları Görmemezlikten Geldi”
 
Sahte uçuşlar ile devletin dolandırılmasının tüm 2’nci üs filolarında düzenlendiğini belirten kullanıcı, bu düzenlenen sahte belgelerle devletin trilyonlarca zarara uğradığını belirtti. Bu sahteciliğe ile dönemin üs komutanlarının görmemezlikten geldiğini şöyle dile getirdi:
 
“Dönemin Üs Komları olayı örtbas edip görmemezlikten geldiler. Bu generaller görev sırasına göre; şuan hava eğitim komutanlığı yapan Akın Öztürk, Eski Havkom personel daire başkanı ve balyoz tutuklusu Nedim Güngör Kurubaş ve şimdiki halefi Havkom Per bşk Hasan Hüseyin Demiraslan
 
“İki Oda Dolusu Hediye”
 
Darbe girişiminin en tartışmalı ismi olan, darbe şüphelisi olarak tutuklu yargılanan ancak darbeci olmadığı yönünde ifadelerin bulunduğu Akın Öztürk hakkında da suçlamalar mevcut. Kullanıcı tarafından yöneltilen iddiaya göre Öztürk, iç hizmet kanunua göre hediye almak yasakken, 2 oda dolusu  hediye almış. 5 Temmuz 2013 tarihli gönderide, iddialar, “Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk 2nci Kuvvet Komutanı iken, karargahta 2 oda dolusu Fenerium ürünü Aziz Yıldırım’dan almış. İç hizmet kanununda hediye almak yasak iken 2 oda dolusu ürünü generalimiz neyin karşılığında almıştır” ifadelerini kullandı.
 
“Paşa Dediğin…”
 
İddia ettiği usulsüzlükleri twitter üzerinden duyuran kullanıcı en son gönderisini 05 temmuz 2013 tarihinde  gönderdi. Kullanıcıların attığı tweetler arasında şu ifadeler dikkat çekiyor:
 
“Paşa olmak demek askerini ezmek değil, askerini iyi temsil etmektir. Paşa olmak paşa keyfi sürmek değil, askerinin hakkını gözeten. Milletinin ona verdiği imkanları kendi için değil yine milleti kullanmak demektir. Paşa dediğin adam gibi adam olmalıdır. Paşa dediğin karargahta koltuk sefası sürmek değil cephede askerinin yanında olmak demektir. Paşa dediğin ben astsubayla aynı yemekhanede mi yemek yiyeceğim deyip kendini personelinden farklı görmez. Ona yakın olur. Onu gerçekten sever. Paşa dediğin her türlü fındığı kırıp başkası aynı davranışı yapınca ahlak bekçisi olmaz. Paşa örnektir. O ne yaparsa ast da onu yapar.”
 
İddialarda Orgeneral Akın Öztürk, Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan, Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Albay Murat Karakuş ve Astsubay Zekeriya Kuzu dışında bir çok rütbeli askerin ismi yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.