Öne Çıkanlar filistin Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök Metina Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev milli savunma bakanlığı ito ırak A Milli Kadın Voleybol Takımı bitlis berlin ukrayna

"DEAŞ ve FETO Gibi Şer Şebekeleriyle Mücadelemizi Yoğunlaştıracağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “DEAŞ ve FETO gibi mukaddes dinimizi kendi kirli amaçlarına alet eden, iki ülke için de tehdit oluşturan şer şebekeleriyle mücadelemizi yoğunlaştıracağız. Ben bu vesileyle bir kez daha Endonezyalı kardeşlerime FETO başta olmak üzere terörle mücadelemize verdikleri güçlü destek için teşekkür ediyorum. Bu eli kanlı çetenin ortak gayretlerimizle kökünün kurutulacağına, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerden def edileceğine inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile ortak basın toplantısı düzenledi. Beştepe’deki toplantıda konuşan Erdoğan, Widodo ile verimli ve samimi istişareler gerçekleştirdiklerini belirterek, bölgesel sorunların ele alındığını ve Katar’daki gelişmeleri değerlendirdiklerinin altını çizdi.

“Endonezya Terörün Kanlı Yüzünü Çok İyi Bilen Bir Ülkedir”

Dünyanın bütün olarak ele alınması gereken bir zemin arz ettiğine dikkat çeken AK Partili Erdoğan, Endonezyalı heyetle güvenlik ve terörle mücadele konusunda fikir teatisinde bulunduklarını aktararak, “Bu başlıklarda her iki ülkenin de emniyeti için önemli kararlar aldık. DEAŞ ve FETO gibi mukaddes dinimizi kendi kirli amaçlarına alet eden, iki ülke için de tehdit oluşturan şer şebekeleriyle mücadelemizi yoğunlaştıracağız. Endonezya terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen, bunun acısını defaatle yaşamış olan bir ülkedir. Bilhassa DEAŞ gibi terör örgütlerini Endonezya’nın huzur ve istikrarına ettiğini gayet iyi biliyoruz. Türkiye olarak teröristler arasında ayrım yapmadan, terörü bölgemizden söküp atmak için çetin ve çok taraflı bir mücadele yürütüyoruz” diye konuştu.

“Endonezyalı Kardeşlerime Terörle Mücadelemize Verdikleri Güçlü Destek İçin Teşekkür Ediyorum”

Bugüne kadar aralarında Güneydoğu Asyalıların da olduğu 5 bin terör şüphelisini sınır dışı ettiklerini, 53 bin kişiye de giriş yasağı koyduklarını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Sınır bölgemizden DEAŞ’lı teröristleri tamamen temizleyerek 100 bin Suriyeli kardeşimizin bu bölgelere dönmesini sağladık. Fırat Kalkanı harekatıyla aralarında ele başlarının da olduğu 3 binin üzerinde DEAŞ’lı teröristi etkisiz hale getirdik. İnşallah bundan sonra da yabancı terörist savaşçılarla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Çok daha dikkatli olmamız, istihbarat paylaşımını en üst düzeye çıkarmamız gereken kritik bir döneme giriyoruz. İşgal ettiği bölgelerden çıkarılan DEAŞ’Lı teröristlerin ülkemize veya kaynak ülkelere tehdit oluşturmasının önüne şimdiden geçmeliyiz. Ben bu vesileyle bir kez daha Endonezyalı kardeşlerime FETO başta olmak üzere terörle mücadelemize verdikleri güçlü destek için teşekkür ediyorum. Bu eli kanlı çetenin ortak gayretlerimizle kökünün kurutulacağına, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerden def edileceğine inanıyorum.”

“Endonezya’nın Bizim İçin Özel Bir Yere Sahip Olduğunu Belirtmek İsterim”

Asya Pasifik bölgesinin etkinliğinin gün be gün arttığını vurgulayan Erdoğan, “Asya ülkeleri küresel ekonomi ve ticarette ağırlıklarını daha fazla hissettiriyor. Türkiye’de son 14 yıldır uyguladığı bölgesel açılım politikalarıyla bu süreçte hak ettiği yeri alıyor. Endonezya’nın ekonomik büyüklüğü ve Asya içindeki lider konumuyla bizim için özel bir yere sahip olduğunu belirtmek isterim” değerlendirmesinde bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.