Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

"Deprem Bölgesinde Bugüne Kadar 40 Bin Kişilik Sıcak Yemek İle 557 Bin 600 Kumanya Dağıttık"

Milli Savunma BakanlığıDeprem bölgelerindeki seyyar mutfaklarımızla vatandlarımıza sıcak yemek dağıtımına aralıksız devam ediyoruz. Mehmetçik deprem bölgesine bugüne kadar 40 bin kişilik sıcak yemek, 557 bin 600 kumanya ile 240 bin 400 ekmek dağıttı.

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada;

"Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremin ardından Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan Afet Acil Durum Kriz Masası ile gelen taleplere yanıt verilirken, bölgeye arama kurtarma ekiplerinin ulaştırılması için "hava yardım koridoru” oluşturuldu.

Bununla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri depremzedelere yardım için seferber oldu.

Depremin etkilediği bölgelerde vatandaşlara bugüne kadar 40 bin kişilik sıcak yemek, 557 bin 600 kumanya ile 240 bin 400 ekmek dağıtıldı.

Ayrıca bölgelere gönderilen 34 sahra mutfağı kurularak faaliyetlerine başladı. Bunlarla birlikte 15 seyyar tuvalet, 14 seyyar banyo da depremden etkilenen bölgelere gönderildi.

Bunların yanı sıra başta 2’nci Ordu Komutanlığı olmak üzere bütün kışlalar depremden etkilenen vatandaşların hizmetine açıldı.

Mehmetçiğin arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra depremden etkilenen vatandaşlara yönelik yardım çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.