Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz Gürer bugünün gündem özeti dünya sağlık örgütü Afrin ataşehir belediyesi

Devlet Erkanı Atatürk'ün 78. Ölüm Yıldönümünde Anıtkabir'de

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 78'inci ölüm yıldönümünde Anıtkabir’de törenle anıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne, “Terör örgütlerinin, ihanet çetelerinin ve bunların maşa olarak kullanan karanlık odakların huzurumuzu, istikrarımızı ve bin yıllık kardeşliğimizi bozmasına, ülkemizi hedeflerinden alıkoymasına asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini yazdı.

Anıtkabir’de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile beraberindeki devlet erkanı katıldı. Aslanlı Yol'daki yürüyüşün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, mozoleye kırmızı-beyaz karanfilden oluşan Türk Bayrağı motifli çelengi bıraktı. Çelengin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

-ÜLKEMİZİ HEDEFLERİNDEN ALIKOYMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ-

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler mozolenin önündeki törenin ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şunları yazdı.

“Aziz Atatürk, bugün ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde Kurtuluş Savaşı'mızın muzaffer komutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu olan zatıalinizi bir kez daha hürmetle, tazimle yad ediyoruz. 'En büyük eserim' diyerek bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyete sahip çıkmayı görev biliyor, her anlamda daha güçlü, itibarlı ve müreffeh bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Terör örgütlerinin, ihanet çetelerinin ve bunların maşa olarak kullanan karanlık odakların huzurumuzu, istikrarımızı ve bin yıllık kardeşliğimizi bozmasına, ülkemizi hedeflerinden alıkoymasına asla izin vermeyeceğiz. Ruhun şad olsun.”

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Anıtkabir'de yapılacak tören öncesi güvenlik önlemleri alındı. Anıtkabir'e gelen aralarında rütbelilerinde bulunduğu askerler elektronik kimlik kartı okuyucularıyla tek tek aranarak Anıtkabir'e alındı. Anıtkabir'de Cumhurbaşkanlığı'nda görevli özel harekat polisleri de görev yaptı. Törenin bitmesinin ardından Anıtkabir halka açıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.