Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti Kanyon ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kerry ile Telefonda Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefon görüşmesi yaptı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, görüşmede Bakan Çavuşoğlu, Suriye'de kapsamlı bir çatışmasızlık ortamı tesis edilmesi ve insani yardımlara ilişkin düzenlemeler içerdiği açıklanan ABD ve Rusya Federasyonu arasındaki mutabakattan ve bu mutabakatın Kurban Bayramı öncesinde sağlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, düzenlemelerin sekteye uğramaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry ise sürece Türkiye'nin verdiği destekten dolayı Bakan Çavuşoğlu'na teşekkür etti. Görüşmede, ayrıca Suriye'deki son durum da değerlendirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.