Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları ekonomik güven endeksi hizmet mardin trt Kuşadası Belediyesi ATO Başkanı Gürsel Baran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ak parti sözcüsü ömer çelik

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Mevlit Kandili Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Mevlid-i Nebi’nin kardeşliğimizin güçlenmesine ve insanlığın huzuruna vesile olması dileğiyle, milletimizin ve İslam âleminin Mevlit gecesini tebrik ediyor, Rabbimizden bizleri kulluk ve iyilik üzere daim kılmasını niyaz ediyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mevlit Kandili’nin son peygamber Hz. Muhammed’in doğduğu gece olduğunu hatırlatan Erbaş, “Allah Resulü’nün gelişiyle, bireysel, toplumsal ve evrensel düzeyde, zihin, fikir ve ahlak planında tarihin en büyük inkişafı ve inkılabı yaşanmıştır” dedi.

“DÜNYANIN ÖZLEDİĞİ HUZUR HZ. PEYGAMBERİN İNSANLIĞA TEBLİĞ ETTİĞİ HAKİKATLER İLE MÜMKÜN”

Erbaş, Hz. Muhammed’in getirdiği hakikat ilkelerine ve ahlakına atıfta bulunarak, “Başta İslam âlemi olmak üzere dünyanın yaşadığı sorunların temelinde, Kur’an’ın bilgiyi, hikmeti ve hakikati gösteren yolundan, âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin sünnet-i seniyyesinden uzaklaşmanın olduğunu görmekteyiz. Dolayısıyla günümüz insanının ve dünyanın özlediği değerler, huzur ve güven; ancak bilgi, bilinç, ahlak ve sistem düzeyinde Hz. Peygamberin insanlığa tebliğ ettiği hakikatler ile mümkün olacaktır” dedi.

Hz Muhammed’in hayatı, gayesi ve mücadelesini doğru ve gerçek kaynaklardan okunması gerektiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mevlid-i Nebi’nin kardeşliğin güçlenmesine ve insanlığın huzuruna vesile olmasını dileyerek “Milletimizin ve İslam âleminin Mevlit gecesini tebrik ediyor, Rabbimizden bizleri kulluk ve iyilik üzere daim kılmasını niyaz ediyorum” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.