Öne Çıkanlar Hadise doğalgaz Hadis HAİNCE Russia haftanın hakemleri İLGEZDİNİN SEÇMEN İDDİASI istanbul hava durumu DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu hak iş dünya kadınlar günü etkinliği hakan özel hafız esed

Diyarbakır'da 6 Milyon 056 Bin 586 Kök Kenevir Bitkisi Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçeleri dağlık ve kırsal alanda gerçekleştirilen temas araması neticesinde 41 ayrı noktada toplam 6 milyon 56 bin 586 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. 

Diyarbakır Valililği'nden yapılan açıklamada; Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçeleri dağlık ve kırsal alanda gerçekleştirilen temas araması neticesinde 41 ayrı noktada toplam 6 milyon 56 bin 586 kök kenevir bitkisi ile kenevir bitkilerini sulamak maksadıyla tarlaların içerisinde kurulu şekilde tespit edilen 4750 metre uzunluğundaki su hortumu/borusu, (1) adet su motoru ve (1) adet regülatör ele geçirilmiş, ele geçirilen esrar muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip diğer malzemeler ile birlikte yerinde imha edilmiştir. 

Diyarbakır ili Lice ve Hazro ilçelerinde ele geçirilen kenevir bitkisi, son yıllarda ülke genelinde tek operasyonda yakalanan en büyük miktar olmuş, uyuşturucu maddeyi kaynağında yok ederek milyonlarca vatandaşımızın zehirlenmesine engel olunmuştur.
Operasyon bölgesi  içerisinde, yetkili makamlardan alınan karar uyarınca icra edilen adli aramalarda; 24 şahıs kontrol edilmiş, hakkında Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık Suçundan “Aranıyor” kaydı bulunan (1) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.