Öne Çıkanlar Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ito bitlis milli savunma bakanlığı ukrayna Evlenme Jojo Rabbit Lucky Charms FLOmum marka yüzü Çetin Düz Kimdir

Diyarbakır'da Aranan 8 Şahıs Yakalandı, 5'i Tutuklandı

Diyarbakır'da UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) bilgi sisteminde aranma kaydı bulunan tüm şahıs bilgileri kamu kurum ve kuruluşlarındaki bilgilerle karşılaştırılmış, hem aranma kaydı olup hem de çeşitli iş yerlerinde çalışan şahıslar hakkında alınan arama kararına istinaden eş zamanlı olarak düzenlenen şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde arama faaliyeti sonucunda  “Karşılıksız Yararlanma, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanuna Muhalefet, Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması” suçlarından (8) şahıs yakalanmıştır. Yakalanan bu şahıslardan (5)’i tutuklanırken (3)’ü Adli Kontrol kararıyla serbest bırakıldı.    

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile Asayiş ve Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlıkları tarafından yürütülen müşterek çalışmalar neticesinde; UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) bilgi sisteminde aranma kaydı bulunan tüm şahıs bilgileri kamu kurum ve kuruluşlarındaki bilgilerle karşılaştırılmış, hem aranma kaydı olup hem de çeşitli iş yerlerinde çalışan şahısların bulunduğu tespit edilmiştir.
 
İl Jandarma Komutanlığınca 30 Ocak 2019 tarihinde adli mercilerden alınan arama kararına istinaden eş zamanlı olarak şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde arama faaliyeti icra edilmiştir. Arama faaliyeti sonucunda “Karşılıksız Yararlanma, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanuna Muhalefet, Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması” suçlarından (8) şahıs yakalanmıştır. Yakalanan bu şahıslardan (5)’i tutuklanmış (3)’ü Adli Kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır."  denildi.   
  

Anahtar Kelimeler:
Diyarbakır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.