Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

Diyarbakır Halkı Nevruz'a İlgi Göstermedi

Aralarında Demokratik Toplum Kongresi'nin de (DTK) bulunduğu Nevruz Tertip Komitesi tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları, Diyarbakır Valiliğince verilen izin doğrultusunda merkez Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda gerçekleştirildi.

Geçmiş yıllarda çevre il ve ilçelerden de yoğun katılımın olduğu, bayram havasında büyük coşkuyla halaylar eşliğinde kutlanan ve gün boyu süren etkinliğe bu yıl ilginin oldukça az olması dikkatlerden kaçmadı.

Kentte yaşam normal akışında devam etti, esnaf iş yerlerini açtı, öğrenciler okula gitti. Büyükşehir Belediyesi tarafından Nevruz alanına vatandaşların ücretsiz ulaşımı için tahsis edilen araçların boş olması ve otobüslerin hareket noktalarında uzun süre beklemesi, Nevruz'a olan ilginin az olduğunu ortaya koymuştu.

 

Halk PKK ve HDP'ye Tepkili

Vatandaşlar, etkinliğe ilginin az olmasını, silah bırakma sorumluluğunu yerine getirmeyerek kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan terör örgütü PKK ve sorunların siyaset yoluyla çözümü için Meclis'e gönderilen HDP'lilerin "PKK'ya karşı duruş" sergileyememesi sonucu oluştuğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.