Öne Çıkanlar galatasaray deprem palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konser türk telekom ANTALYA azerbaycan ukrayna trabzonspor çiftçi yapı kredi

Diyarbakır’da 105 Roketatar Mühimmatı Ele Geçirildi

 Diyarbakır’ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK’ya ait 105 roketatar mühimmatı ile 40 sevk fişeği ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Lice İlçesinin Kutlu Köyü Kerpiçören mezrası Şaşkagaze Sırtları bölgesinde, Özel Birlik Operasyonu düzenlendi.

Operasyonda, toprağa gömülü vaziyette 3 adet jelikan içerisinde tespit edilen 36 adet anti tank, 69 adet anti personel olmak üzere toplam 105 adet roketatar mühimmatı ve (40) adet sevk fişeği, Patlayıcı Madde Tespit ve İmha (PAMİ) Timi tarafından yerinde imha edildi.

Operasyonda ayrıca Kerpiçören mezrası içerisinde terk edilmiş halde bulunan 44 PS 456 plakalı gri renkli araç incelenmek üzere Lice İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonların artan bir azim ve kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.