Öne Çıkanlar galatasaray deprem palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konser türk telekom çukurova belediye başkanı soner çetin ANTALYA atatürk azerbaycan ukrayna trabzonspor

Diyarbakır’da 2 Terörist Yakalandı

Diyarbakır’da gerçekleşen operasyon neticesinde 2 terörist ile işbirlikçi olduğu iddia edilen 2 kişi yakalandı. Ayrıca çok sayıda mühimmat, giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçeleri mülki sınırları içerisinde, 4 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’den itibaren icrasına başlanılan Bayrak-62 Şehit J.Uzm.Çvş. Hatip Çağla Operasyonu ile Ergani ilçesi mülki sınırları içerisinde gerçekleştirilen yol kontrol ve arama faaliyetleri neticesinde biri kadın olmak üzere 2 terörist ile 2 PKK işbirlikçisi sağ olarak yakalandı.

Operasyonda, bir adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 5 adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği şarjörü, 149 AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği fişeği, 2 adet el bombası, 3 bin 200 TL nakit para, biri Peugeot Bipper, biri traktör olmak üzere 2 araç, bir adet kütüklük, 2 adet not defteri, 16 sayfa Arapça dilinde yazılı kağıt, 1 metre uzunluğunda 3X0,25 milimetre elektrik kablosu, 1 adet panço, 6 metre çadır ipi ile muhtelif gıda, giyim ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Hani ilçesi Kırım Köyü mülki sınırları içerisinde, tespit edilen bir adet doğal mağara ve kaya koyuğuna gizlenen bir adet jelikan bidon içerisinde; 2 adet tabanca, 4 adet tabanca şarjörü, 59 adet 9 milimetre tabanca fişeği, bir adet gece görüş dürbünü, bir adet Yeasu marka el telsizi, bir adet küçük tüp ile hazırlanmış Mayın/EYP düzeneği, bir adet uzaktan komutalı ateşleme cihazı monteli kobra marka küçük el telsizi, bir adet Tol serisi Mayın/EYP uzaktan ateşleme devre kutusu, bir adet Fujifilm marka fotoğraf makinesi, 3 adet kalem pil, bir adet powerbank, bir adet lehim pastası, bir adet koli bant, 2 adet şemsiye, 2 adet mont, bir adet baret feneri, 2 adet battaniye, örgütsel doküman ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

TOPRAĞA GÖMÜLÜ UZAKTAN KUMANDALI 2 MAYIN DÜZENEĞİ TAHRİP EDİLDİ

Lice ilçesi Birlik köyü Şakan mezrası mülki sınırları içerisinde toprağa gömülü vaziyette tespit edilen 2 adet uzaktan kumandalı Mayın/EYP düzeneği, Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Madde Tespit ve İmha Timi (METİ) tarafından emniyetli bir şekilde yerinde tahrip edildi.

11 BİN 290 KÖK KENEVİR BİTKİSİ TESPİT EDİLDİ

Öte yandan narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında, Hani ilçesi Kaledibi köyü Kürtşeyhkomu mülki sınırları içerisinde 9 bin 600 kök, Yukarıturalı köyü Aşağıturalı mezrası mülki sınırları içerisinde bin 500 kök, Lice ilçesi Birlik köyü Gezan mezrası mülki sınırları içerisinde ise 190 kök olmak üzere toplam 11 bin 290 kök kenevir bitkisi tespit edildi. Numune alınması sonrasında yerinde imha edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları gereğince, delil niteliğine haiz olan silah, mühimmat ve malzemeler ile teröristlere ait nakit para muhafaza altına alınarak 3 ayrı bölgedeki Mayın/EYP, METİ Timlerince, yiyecek maddesi ile giyecek türü malzemeler ise operasyon birliklerince yerinde imha edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.