Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer vodafone suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ato google akbank tim gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Diyarbakırlılar HDP'ye Tepkili

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Kaynartepe Mahallesi ile çevresindeki bazı caddelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından halk, mahalleye gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir'e serzenişlerde bulundular.

Yasağın ardından mahalledeki vatandaşları ziyaret  amaçlı Kaynartepe Mahallesine giden HDP Diyarbakır Milletvekili Pir ve beraberindeki partililere vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.

Milletvekili Pir'in evleri devletin tahrip ettiğini iddia etmesi üzerine vatandaşlardan A.G, Pir'e "Bunu devlet bize yapmamış. Sayın vekil eve roket girmiş roket. Devlet hangi eve roket attı?" dedi.

Pir'in "Sen benimle Sur'a gel sana göstereyim hangi eve tank, top değmiş" demesine  A.G cevaben, "Sur'u da biliyorum, bak eve roket girmiş. Hak arayışı böyle değil, kendi halkına sahip çıkmak böyle olmaz. Bu hal midir? Savaşıyorsan git dağda savaş." diyerek tepkisini dile getirdi.

Ziya Pir'in, "Ben ne yapayım söyle bana?" demesi üzerine A.G, "Ne yapman gerekiyorsa onu yap, bu halka sahip çık. Gel en azından bu pisliği topla. Bu belediye sizin belediye değil mi? DBP, HDP belediyesi değil mi? 50 senedir biz buradayız devlet hangi gün gelip bunu bize yapmış. Devlet mi gelmiş benim evime roket atmış?. Barış barış dediler oy aldılar oyun neticesinde bize gelen budur. Onların demokrasisi buysa biz istemiyoruz alsınlar cehennemin dibine gitsinler" sözlerini dile getirdi. 

Başka bir vatandaş ise Pir'e, "Bunları hep PKK yapıyor. Belediye yardım ediyor, onlar da böyle yapıyorlar." diyerek serzenişte bulundu. HDP Milletvekili Pir, bu olayların üzerine mahalleden ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
PkkHdpDiyarbakırBağlarDbp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.