EMITT 2017’de Silifke’ye Yoğun İlgi  

Silifke Belediyesi tarafından Kent Konseyi ve Ticaret Odası’nın katkılarıyla 26-29 Ocak tarihleri arasında 2017 EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında açılan Silifke standı birçok ünlünün ve ziyaretçilerin akınına uğradı.
 
İstanbul’da açılışı gerçekleştirilen EMITT Fuarında ev sahipliğini Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve eşi Pakize Turgut, Başkan Yardımcıları Ömer Savar, Mehmet Kafes, Belediye Kültür Müdürü Üstün Zayim, Kent Konseyi Başkanı Rıfat Karaduman, Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Kürşad Sayın, Cezeryeci Fuat Can Özsu ve Belediye personelleri yaptı.
 


Silifke standını ziyaret eden birçok yerli ve yabancı konuklar, Silifke yoğurdu ve lokumunu tadarak, halk oyunları gösterilerini izlediler. Başkan Turgut, yoğurtlu lokum keserek, standı ziyaret eden konuklara tek tek ikram edip, Silifke’nin tanıtımını yapan broşürler hediye etti.
 
Ziyaretçiler arasında Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, İstanbul Silifkeliler Derneği Başkanı Sadık Avcı, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Sanatçı Ali Altay, TURSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Balıkesir Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Uluslararası Dünya Festivaller Birliği Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul, Mersin Gazetecilerinden Mirza Turgut, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri, sanatçılar, televizyon kanalları ve daha birçok yerli ve yabancı konuklar yer aldı.
 
Dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlayan Silifke standı fuarın son gününe kadar yoğun bir ilgi gördü.
 
“Silifke Tanıtımını En İyi Şekilde Yapmıştır”
 
Silifke Belediyesi, Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri, ziyaretçilerden tam not alırken değişik oyun figürleri ile üç dilli halk ezgileri eşliğinde gösteri yapan ekip, uzun süre alkışlandı.
 
Yöresel ürünlerin ve turizm tanıtımlarının ağırlıklı olarak tanıtıldığı fuar ile ilgili olarak bilgi veren Turgut, “2017 EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında açmış olduğumuz Silifke standını birbirinden değerli konuklar ziyaret etti. Mersin ili içerisinde gerek turizm gerekse tarım ürünleri açısından zengin olan ilçemiz standı, fuara ayrı bir hava ve ayrı bir renk kattı.
Silifkeliler olarak yaşadığımız ilimizi ve ilçemizi ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtmak gerçekten güzel bir olay. Bu fuara hazırlanmada emeği geçen Kent Konseyimize, Belediye Kültür Müdürlüğümüze, odalarımıza, derneklerimize ve emeği geçen bütün herkese yürekten teşekkür ediyorum. 26-29 Ocak tarihleri arasında açılan bu fuarda ilçemizin değerlerini en iyi şekilde tanıttık.
Burada tarihi ve kültürel değerlerimizi anlatan broşürler dağıtarak, tarım ürünlerimizin lezzetini yerli ve yabancı insanların damak zevkine sunduk. Bundan sonrada bu tür fuarlara katılmayı sürekli hale getirmek istiyoruz” dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.