Öne Çıkanlar terörist bugünün gündem başlıkları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mardin ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği Kuşadası Belediyesi ak parti sözcüsü ömer çelik

Erdoğan Almanya’ya Sert Çıktı: Bizim Yargımız Onlardan Daha Bağımsızdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’ya ile yaşanan krize ilişkin, “Kendi yargıları ne kadar bağımsızsa, bizim yargımız onlardan daha bağımsızdır. Biz bir çadır devleti değiliz, biz bir kabile devleti de değiliz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi Kredi Anlaşması İmza Töreninde konuştu. Konuşmasında Ege Denizi’nde yaşanan depreme değinen Erdoğan, “Yaşadığımız deprem, afetlere hazırlıklı olmamız gerektiği gerçeğini bir kez daha hatırlatmıştır. Dün geceki depremde ciddi bir hasar ortaya çıkmaması alınan tedbirlerin alınan tedbirlerin etkili olduğunu göstermiştir. Allah ülkemizi ve tüm dünyayı bu tür afetlerden korusun” dedi.

“Japon Dostlarıma Teşekkür Ediyorum”

“Bu anlaşmasının birtakım çevrelerin ısrarla Türkiye’yi siyasi ve ekonomik cendereye almaya çalıştığı, bunun için yalan yanlış pek çok iddiayı öne sürdüğü bir dönemde gerçekleşmiş olmasını ayrıca anlamlı buluyorum” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu vesile ile Japon dostlarıma teşekkür ediyorum. Demek ki Kore bitmedi ve Kore'nin yanında ayrıca bizim en önemli gemimizin batışı Japon sularında bitmedi. Bizim bu bölgede attığımız adımların hala dayanışma ruhuyla devam ediyor olması bundan sonraki sürecin de aynen Marmaray’da olduğu gibi devam edeceğini gösteriyor.
Şimdi Japon dostlarımızla önemli bir projenin arifesindeyiz. İnşallah Sinop'taki nükleer enerji santralini de Japon dostlarımızla gerçekleştirmenin adımlarını atıyoruz, bu konuda da gecikmek istemiyoruz. Süratle bunu da bitirelim istiyoruz. Biz ülkemize davet ettiğimiz herkese gelin birlikte kazanalım çağrısı yapıyoruz. Çünkü bizim birlikte çalışmaya, birlikte kazanmaya ihtiyacımız var.”

“Türkiye'yi Karalamaya Gücünüz Yetmez”

Bazılarının ticaretle siyaseti birbirine karıştırmakta ısrar ettiğini söyleyen Erdoğan, “Alman Ekonomi Bakanı'nın, hiçbir mesnede dayanmayan tamamen dolaylı mesajlarla ülkemize yatırım yapan şirketleri ürkütmeyi, tedirgin etmeyi amaçlayan beyanlarını buradan şiddetle kınıyorum” dedi. Bu durumun siyasete, siyasette temsil makamında olanlara yakışmadığını belirten Erdoğan şöyle devam etti:
 
“Terörle, teröre bulaşanlarla siyaseti lütfen birbirine karıştırmayın. Ben MİT'i, İçişleri Bakanı'mı aradım ve kendilerine sordum. 'Şu ana kadar Alman şirketleriyle ilgili başlattığınız herhangi bir soruşturma, araştırma var mı?’ Ve dün arkadaşlarımdan aldığım cevap şudur, 'Hiçbir alman şirketiyle ilgili başlatmış olduğumuz soruşturma araştırma yoktur, hepsi yalandır.' Buradan Alman dostlarıma, tüm dünyaya şunu hatırlatmak istiyorum. Türkiye'yi karalamaya gücünüz yetmez. Bu tür şeylerle bizi korkutmaya gücünüz hiç yetmez. Biz bugüne kadar Türkiye’de faaliyet gösteren Alman firmalarını nasıl güvence altında çalıştırdıysak, bundan sonra da aynı şekilde güvence altında çalıştırmaya devam ederiz. Onların garantisi, güvencesi biziz. Çünkü biz kazan-kazan esasına göre onlarla bugüne kadar çalıştık.

“Bizim Yargımız Onlardan Daha Bağımsızdır”

Almanya’nın Türkiye ile olan münasebetlerini zedelemek, lekelemek isteyenlerin yanlış yolda gittiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tam aksine Türkiye’deki teröristleri Almanya’da saklayan hükümet önce bunun hesabını vermelidir. Türkiye’den kaçan teröristler Almanya’da niçin saklanıyor. Onlara verilen maddi destekleri neyle izah edecekler? Elimizde tüm video kasetlerle, ekranlarda sürekli yayınlanan ve AB'nin yasak koymuş olduğu terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'yı kendi caddelerinde Alman polisinin koruması altında gösteri yapmasına müsaade eden Almanya, bunu neyle izah edecek? Onun için Almanya kendine çeki düzen vermelidir. Bizi de asla bu tehditlerle ürkütemez. Bunu bilmelidir. Kendi yargıları ne kadar bağımsızsa, bizim yargımız onlardan daha bağımsızdır. Biz bir çadır devleti değiliz, biz bir kabile devleti de değiliz” diye konuştu.

“Seyahat Uyarısını Son Derece Yersiz Ve Kasıtlı Bulduğumu Belirtmek İsterim”

Almanya’yı “Hasbelkader yakaladıkları zenginlikle şimdi tehdit etmeye kalkıyorlar” sözleriyle eleştiren Erdoğan, Türkiye’nin “yabancı şirketlerle ilgili kara listesi olduğu” ve “seyahat için güvensiz” olduğu yönündeki iddialara ilişkin şunları söyledi:

“Türkiye’nin yabancı şirketlerle ilgili kara liste veya benzeri bir çalışması olduğu iddiasını ortaya atanları, bunu ispata davet ediyorum. Herhangi bir mesnede dayanmadan böyle bir iddiayı dile getirmek, hiçbir sorumlu siyasetçinin yapacağı iş olamaz. Diğer yandan yine Almanya’nın Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan ülkemizin seyahat için güvensiz olduğu yönündeki uyarıyı da son derece yersiz ve kasıtlı bulduğumu belirtmek isterim. Ülkeler dedikodularla yönetilemez. Kendilerine gelince hukuk devletinden ödün vermeyenlerin konu ülkemiz olunca hukuku hiçe saymalarını kesinlikle kabul etmiyoruz. İşte G-20 zirvesinde, Abe ile görüştüğünüzde sorun. Adım atarken, adım başında polis vardı. Ama biz Antalya’da bir G-20 zirvesi yaptık, her yönüyle dört dörtlük olduğunu kendileri bize ifade ettiler. Muhteşem bir G20 hala konuşuluyor. Bu denli özgürlükleri kabullenmiş, benimsemiş bir Türkiye, bu denli demokrasiyi benimsemiş oturtmuş bir Türkiye’ye kimse bu kara lekeleri çalamaz. Ama yargımızı da verdikleri talimatlarla yönlendirmeye güçleri yetmez. Türkiye konusunda bu tür beyanlarda bulunan herkesi ülkelerin egemenlik haklarıyla ilgili ilkelere saygı göstermeye davet ediyorum.”

“Siyasi Sorunlar Gelip Geçicidir Ekonomik İlişkiler İse Uzun Vadeli ve Kalıcıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, körfez krizine ilişkin şöyle konuştu:
“Körfezdeki dostlarımız arasında baş gösteren kriz, bizi gerçekten üzmüştür. Bu sorunun çözümü için en başından beri samimi gayret gösteriyoruz. Kardeşler arasındaki ihtilafların kalıcı ve kırıcı olmaması için sonuna kadar çaba harcamaya devam edeceğiz. Ülkemizde yatırımı bulunan katarlı kardeşlerimiz kadar Suudi Arabistan da, Birleşik Arap Emirlikleri’nden ve diğer körfez ülkelerinden kardeşlerimizi de seviyoruz, destekliyoruz. Birlikte daha çok çalışmak istiyoruz. Aynı şekilde Kuveytli yatırımcıların buradaki yatırımlarını daha da artırarak devam ettireceklerine inanıyorum. Siyasi sorunlar gelip geçicidir. Ekonomik ilişkiler ise uzun vadeli ve kalıcıdır. Çözüm yoluna girmeye başladığını düşündüğüm, bölgedeki krizin tamamen ortadan kalkmasıyla bu konuları bir daha konuşmamıza gerek kalmayacağına inanıyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.