Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sıla gündem başlıkları PUBG MOBILE CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer google

Erdoğan: Caracas’ta Güzel Bir Cami İnşa Edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine daha önce Venezuela’da bir Türk Camisi yapılması yönünde bir öneri geldiğini hatırlatarak, “Caracas’ta uygun bir arsa tahsisi yapılması halinde ülkemizin geleneksel mimarisini yansıtan güzel bir eser inşa edeceğiz. Sayın Maduro’da bu süreçte gerekli desteği vereceğini şahsıma ifade ettiler” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Maduro’yu resmi törenle karşılayan Erdoğan, muhatabıyla baş başa ve heyetler arası görüşmeler yaptı. Erdoğan-Maduro ikilisi, görüşmelerin ardından ortak basın açıklamasında bulundu. Venezuela’nın başkenti Caracas’ta yakın bir zamanda Yunus Emre Kültür Merkezi’nin açılması konusunda Devlet Başkanı Maduro ile mutabık kaldığını belirten Erdoğan, kısa süre içinde Ankara Üniversitesi’nde Simon Bolivar kürsüsünün de kurulacak olmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

"Ülkemizin Geleneksle Mimarisini Yansıtan Güzel Bir Eser İnşa Edeceğiz"

Toplantıda ayrıca geçtiğimiz yıllarda Venezuela Dışişleri eski Bakanı Delcy Rodriguez’in Venezuela’da bir Türk Camisi inşa edilmesi yönünde bir talepte bulunduğunu anımsatan AK Partili Erdoğan, “Biz de bu talebi gerçekleştirmekten bahtiyarlık duyacağımızı ifade etmiştik. Bugün yine Sayın Başkanla bu konuyu görüşme fırsatını bulduk. İnşallah Caracas’ta uygun bir arsa tahsisi yapılması halinde ülkemizin geleneksel mimarisini yansıtan güzel bir eser inşa edeceğiz. Sayın Maduro’da bu süreçte gerekli desteği vereceğini şahsıma ifade ettiler” dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de şu sıralarda konuğu Maduro onuruna yemek veriyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.