Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Kuşadası Belediyesi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk

Erkan İbiş: “Umutlandıracak Olumlu Bulguları Elde Ediyoruz”

 Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, Deniz Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin, “Kötüye gidiş yok tam aksine bizi umutlandıracak olumlu bulguları elde ediyoruz” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, Deniz Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Daha önce şiddetli ödem ve kanama olduğunu söyleyen İbiş, “Ancak son 24 saattir, bu bulgularda herhangi bir ilerleme olmadığını tam tersine bir gerileme olduğunu paylaşmak istiyorum. Bu ekibimizin zamanında yaptığı müdahalelerle bu sonuçlar ortaya çıktı. Elbette ki ciddiyetini yine koruyor ancak şunu özellikle belirteyim kötüye gidiş yok. Deniz beyin yaşamsal bulguları iyi, hepsi kontrol altında. Nörolojik bulgularında iyiye dönüş var, düne göre daha iyi durumda. Tomografi bulguları yine dünkü tomografiye göre daha iyi durumda. Kötüye gidiş yok tam aksine bizi umutlandıracak olumlu bulguları elde ediyoruz” diye konuştu.

“DENİZ BAYKAL’IN OĞLU DA KARAR SÜREÇLERİNİN İÇERİSİNDE”

Beynin kendisini koruyabilmesi için Baykal’ın uyutulma işleminin ve cihazlı solunum desteğinin devam ettiğini belirten İbiş, Deniz Baykal’ın oğlu Genel Cerrahi Profesörü Ataç Baykal’ın da karar süreçlerinin içerisinde olduğunu söyledi.

“BUGÜN İÇİN BELİRLENEN İLAVE TOMOGRAFİ YOK”

İbiş, nörolojik muayeneleri görebilmek için Deniz Baykal’ın uyandırıldığını, çünkü nörolojik bulguların ancak hasta uyandırıldığı zaman görülebileceğini açıkladı. Doktorların 72 saattir hastanede olduğunu belirten İbiş, “Bugün için belirlenen ilave tomografi yok, yarın muhtemelen bir tomografi yapılabilir. Bizim bütün amacımız iyileşme bulgularını maksimum düzeyde görebilmektir. Onu da süreç içerisinde görebiliriz. Gün içerisinde ani bir gelişme olursa paylaşacağız. Bilgi kirliliklerine, spekülatif amaçlı söylemlere itibar etmeyiniz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.