Öne Çıkanlar terörist abd rusya Koronavirüs chp cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tesk genel başkanı bendevi palandöken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ATO Başkanı Gürsel Baran İsrail deprem

Eski Bakan Bağış, Darbe Girişimini Değerlendirdi

Darbe girişimi hakkında BBC’nin sorularını yanıtlayan, Eski AB Bakanı Egemen Bağış, darbenin Fetö ile ilişkili olduğu yönündeki belge ve kanıtların yargı sürecinde kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Bağış, Türk halkının demokrasiye ve seçilmiş bir hükümetin sadece bir başka seçimle ve seçim zaferi kazanmış bir başka parti tarafından görevinden uzaklaştırılabileceğine inandığını bildirdi.

Türk halkının cumhurbaşkanına, hükümetine ve büyük bir marjla oy kullandığı son seçimlere güvendiğini ifade eden Bağış, "Halk ekonomik istikrarın ve ülkedeki refahın faydasını görüyor. Fakat Türk ordusu içindeki Pensilvanya'da yaşayan, İslamı sömüren, bu çocukların beynini yıkayan bir centilmen tarafından yönetilen küçük bir çete, bu çete ülkeyi denetimine almayı isteyen dini bir çetedir" dedi.

"Darbeyi bu kişinin destekçilerinin gerçekleştirdiğine ilişkin kanıtlarınız nelerdir?" şeklindeki soruyu yanıtlayan Bağış cevabında, "Destekçileri demokratik yöntemlerle seçilmiş bir hükümeti devirmeyi 2013'ten bu yana denemişlerdi” dedi. Bağış cevabında, “Ve şimdi bu hükümeti devirmeyi amaçlayan girişimin bir parçası olan askerlerin büyük bölümü onların taraftarı ve tutuklanan askeri personel arasında Fethullah Gülen ile ilgili belgeler onun tarafından yazılmış dualar, bu kişilere kendisi tarafından yazılmış talimatlar ve onlara çabalarında başarılar dileyen mektuplar bulunmuştur. Yargılama başladığında yayınlanacak çok fazla farklı kanıt var. Tüm bu kişiler adil mahkemede yargılanacak ve tüm bu belgeler ve kanıtlar da o zaman kamuoyuyla paylaşılacak” ifadelerini kullandı.
 
"İdam cezası yeniden getirilebilir mi?" sorusuna ise Bağış, "Anayasamızda ölüm cezası yok, tüm partiler bu konuda uzlaşmadığı sürece... Demokratik ve teknik olarak idam cezası yeniden getirilebilir, fakat bu Türkiye'nin 60 yıldır katılmak istediği, biz hariç bu konuda gönülsüz olan AB emellerinden vazgeçtiği anlamına gelir. AB'nin kuralları var ve bu kurallardan biri de idam cezasının kaldırılmış olması" karşılığını verdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.