Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk recep tayyip erdoğan

Eski Başbakan Yardımcısı Arınç : Zaaf Gösteren Makamlar Varsa Gereği Yapılmalı

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara’daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmede “Sayın Başbakanımızın ve hükümetimizin olanca gayretlerine, hassas idarelerine rağmen görevlerinin ifasında zaaf gösteren makamlar varsa şayet, mutlaka gereği yapılmalıdır” dedi.

Arınç, Twitter hesabından yayımladığı mesajda, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını nefretle lanetlediğini ifade ederek, saldırıda hayatlarını kaybeden TSK mensuplarına ve diğer vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına, silahlı kuvvetlere ve tüm millete başsağlığı diledi. Türkiye’nin huzur ve güvenliğine karşı yapılan bu tür saldırıların planlayıcılarının, uygulayıcıları ve terörden medet umanların kirli hedeflerine asla ulaşamayacaklarını belirten Arınç’ın açıklaması şöyle:

“Terör, Ankara’da bomba olup patladığında Cizre’de, Sur’da hendek olup, barikat olup kamu düzenini bozduğunda da aynı halkı, aynı huzuru hedef alıyorlar. Patlayan her bombada, askerimize, polisimize, vatandaşlarımıza sıkılan her kurşunda bir kez daha anlıyoruz ki terör, canı yananların, huzuru bozulanların Türk mü, Kürt mü, Laz mı, Çerkez mi olduklarına, kadın mı, erkek mi, çocuk mu olduklarına bakmıyor. Topyekün bir halkı, kirli ve alçak emellerine alet edemedikleri tüm masumları hedef alıyor. 

Terör, zaaf kollar ve zaaf kullanır. Ülkemizde ve özellikle Başkent’in en merkezi yerlerinde bir süredir yaşanan terör eylemlerinde istihbarat ve güvenlik zaafı olduğu iddiaları ciddiye alınmalı ve Sayın Başbakanımızın ve hükümetimizin olanca gayretlerine, hassas idarelerine rağmen görevlerinin ifasında zaaf gösteren makamlar varsa şayet, mutlaka gereği yapılmalıdır. Terör, devletin güvenlik kapısını kırıp milletin canını almaya niyet etmişken, hiçbir isim, hiçbir makam, hiçbir gerekçe ve hiçbir aidiyet insanların canından, milletimizin huzuru ve devletimizin bekasından daha üstün değildir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.