Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

Et Ve Süt Kurumu’ndan Şarbon Açıklaması

Et ve Süt Kurumu, Gölbaşı’nda gözlenen şarbon vakası hakkında, “Kesilen hayvanlara ait karkas etler Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü elemanları gözetiminde imha edilmiştir. Söz konusu etlerin piyasaya sürülmesi gibi bir durum söz konusu değildir” dedi.

Et ve Süt Kurumu tarafından kurban bayramı için ithal edilen ve Ankara Gölbaşı İlçesi Ahiboz Mahallesi’ndeki özel bir çiftlikte bakılan 3 bin 959 büyükbaş hayvandan 50’sinin telef olmasının ardından Et ve Süt Kurumu’ndan şarbon açıklaması geldi. Kesimi yapılan hayvanlardan alınan numunelerin şarbon pozitif çıktığının belirtildiği açıklamada, “Kesilen hayvanlara ait karkas etler Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü elemanları gözetiminde imha edilmiş, işletmeye karantina uygulanarak tüm giriş ve çıkışlar yasaklanmış, geriye kalan hayvanların aşılama işlemleri tamamlanmıştır. Söz konusu etlerin piyasaya sürülmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Hastalığın çiftlik dışındaki başka hayvanlara bulaşmaması için de gerekli bütün tedbirler alınmış olup, endişe edecek bir durum bulunmamaktadır” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Gölbaşı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.