Öne Çıkanlar ankara konya bodrum pakistan sgk iata kastamonu deprem chp Bala Konyada Askeri Uçak Düştü KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları

"EYT Düzenlemesinde İki Beklentimiz Var"

EYT ile ilgili hazırlıkların sanayiciler tarafından dikkatle izlendiğini söyleyen ORSİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Duman, “Sektörün aşılamayan sorunlarından biri nitelikli işgücü. EYT meselesinin bu sorunu derinleştirmeden çözüme kavuşturulması, ayrıca işletmeleri mali çıkmaza sürüklememesi ortak beklentimiz” dedi.


 

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Mehmet Duman, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme hazırlıklarının hem çalışan hem de işveren kesimini mağdur etmeyecek şekilde sonuçlanmasını beklediklerini bildirdi. Neredeyse tüm sektörlerin, özellikle de sanayi kesiminin kronik sorunlarının başında “nitelikli iş gücü yetersizliği”nin geldiğini anımsatan Başkan Yardımcısı Duman, “Bu bakımdan mesele yalnızca işverenin değil, memleketin meselesidir. Bilgileri, yetenekleri ve tecrübeleriyle özellikle KOBİ’lerin rekabet gücünü ve verimliliği arttırmada kilit rol oynayan yetişmiş personel, ülke ekonomisi için de itici güçtür. Ancak ne yazık ki bugün oranları, ihtiyacın çok altındadır” diye konuştu.
 

“Başka Mağduriyetler Yaratılmamalı”
Öteden beri nitelikli işgücü konusunda sanayi sektörünün yaşadığı sıkıntılara, yetişmiş personel bulmada çekilen güçlüklere dikkat çektiklerini de söyleyen ORSİAD Başkan Yardımcısı Duman, “Bu alanda yaşanan eksiklik hayli yüksekken, sorunu daha da derinleştirecek adımlardan uzak durmalıyız. Sanayiciler olarak EYT’li çalışanların haklarının teslim edilmesini, mağduriyetlerinin ortadan kaldırılmasını isterken, bu yönde yapılan hazırlıkların, alınacak kararların başka mağduriyetler yaratmamasını bekliyoruz. EYT kararıyla birlikte bir anda iş gücü piyasasından yüksek oranda nitelikli personelin çekilmesi ihtimalinin sonuçlarının iyi değerlendirileceğini umuyoruz. Dolayısıyla EYT’yle ilgili yapılan hazırlıklarda tüm ihtimallerin kusursuz bir şekilde göz önünde bulundurulmasını, plan ve programın öyle hayata geçirilmesini, bir kaosa yol açmadan sonuca ulaşılmasını diliyoruz” dedi.

 

“İşletmeler İçin Kaynak Yaratılmalı”
ORSİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Duman, finansal sıkıntının yüksek olduğu bir dönemde Meclis’ten geçmesi beklenen EYT kararının, işletmeler üzerinde çok ağır mali yüklere yol açmaması gerektiğini de bildirdi. Kıdem tazminatı ödemelerinin işletmelerin finansman ihtiyacını arttıracağını hatırlatan Başkan Yardımcısı Duman, “İhtiyaç ne kadar büyürse firmalar o kadar sıkıntı yaşar. Hal böyleyken EYT’nin özellikle kıdem tazminatıyla ilgili mali yükünün yalnızca işletmelere bırakılması firmaların ekonomik darboğaza sürüklenmesine, iş barışının zedelenmesine yol açabilir. Bu bakımdan alınacak karar dahilinde işletmelere teşvik ve destek sağlanması, İşsizlik Fonu’yla işletmelerin desteklenmesi veya uygun koşullarda kredi verilmesi yönündeki tüm talepleri biz de yineliyor, destekliyoruz” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.