Öne Çıkanlar Hakkari Hadise elazığ malatya doğalgaz Covid 19 tunceli polis EyeBrand Hamidi Ailesinin Mutlu Günü Hamza Hamidi Hamidi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Hamidi

FETÖ’nün Asker, Polis Ve Öğretmen Yapılanmasına Operasyon

FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK), Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı yapılanmasına ilişkin başlatılan operasyonlar kapsamında, KKK personeli 4 binbaşı, 26 yüzbaşı, 9 üsteğmen hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı yapılanmasına ilişkin 3 operasyon başlattı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki personelden, “Mahrem İmamlar” ile ankesörlü, kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları bulundukları gerekçesiyle 4 binbaşı, 26 yüzbaşı, 9 üsteğmen ve 1 “mahrem imam” olmak üzere toplam 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 21’inin muvazzaf olduğunun belirtildiği Başsavcılık açıklamasında, operasyonun Ankara ve 20 ilde devam ettiği kaydedildi.

POLİSLİKTEN KOMİSERLİĞE GEÇİŞ SINAVI

2011 yılında yapılan Polislikten Komiserliğe geçiş sınavında FETÖ silahlı terör örgütü üyelerinin yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişerek, sınav sorularını örgüt üyelerine verdiklerinin tespiti üzerine yürütülen soruşturma kapsamında 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara ve 7 ilde süren operasyonda şüphelilerin gözaltı işlemleri devam ediyor.

MEB YAPILANMASI

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen yapılanması bünyesinde yer aldığı ve Bylock kullanıcısı olduğu belirlenen 18 şüpheli şahıs hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden üçünün aktif çalışan, ikisinin emekli, 13’ünün ise kamu kurumlarından ihraç edildiğinin ifade edildiği açıklamada, “Yapılan operasyonda 11 şüpheli şahıs ele geçirilmekle, firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.