Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi öğrenci cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 8 Aralık 2022 Gündem Özeti

Feyzioğlu: “Uluslararası Hukuk Çerçevesinde İsrail'e Yaptırım Uygulanmalıdır”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, "İsrail'in bu saldırıları Birleşmiş Milletler'in Kudüs'e yönelik aldığı kararlara, Cenevre Sözleşmeleri'ne ve İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'ne aykırı olduğu gibi Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü uyarınca da insanlığa karşı suçtur. İsrail, işgal ettiği toprakları sahiplerine iade etmeli, suç işlemeye son vermelidir." dedi. 

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, İsrail'in Mescidi Aksa ve Filistirn halkına yapılan saldırıları kınadı. Feyzioğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İsrail’in Mescidi Aksa’ da sivil halka karşı gerçekleştirdiği  saldırıları en ağır şekilde kınıyoruz.

İsrail'in bu saldırıları Birleşmiş Milletler'in Kudüs'e yönelik aldığı kararlara, Cenevre Sözleşmeleri'ne ve İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'ne aykırı olduğu gibi Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü uyarınca da insanlığa karşı suçtur. 

İsrail, işgal ettiği toprakları sahiplerine iade etmeli, suç işlemeye son vermelidir.

Dünyanın gözleri önünde İsrail; kadın, çocuk, genç, yaşlı, sivil demeden insanları öldürüyor. Devletler göstermelik kınamalarla katliama seyirci kalıyor.  Artık uluslararası hukuk çerçevesinde yaptırım uygulama zamanıdır. Birleşmiş Milletler'in varlık sebebi bu katliamları önlemektir. Başta kendilerine gelişmiş diyen devletler olmak üzere  tüm devletleri  bu zulme karşı masum insanların yanında olmaya,  tüm toplumları da devletlerine harekete geçme konusunda çağrıda bulunmaya  davet ediyoruz.!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.