Öne Çıkanlar terörist abd rusya bugünün gündem başlıkları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mardin ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Deniz Özçelik Tarhan

Firar Eden General Ve Amirallerin Kimlikleri Ortaya Çıktı

Firari general ve amirallerin kimlikleri ortaya çıktı. Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik açılan dava ve soruşturmaların ardından firar eden generallerin arasında 2 tümamiral, 4 tuğamiral ve 1 tuğgeneralin bulunduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, firar eden general ve amirallerin arasında eski Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tümamiral Hayrettin İmran, eski Kuzey Grup Görevi Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay ve eski Güney Grup Görevi Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekinci de bulunuyor.
Darbe girişimi sırasında Donanma Komutanı Veysel Kösele'yi Yavuz Fırkateyni'nde alıkoyan askerleri komuta ettiği bildirilen söz konusu isimler, darbe girişiminin başarısız olmasının ardından Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botla kaçmış, İzmit'te iskeleye çıktıktan sonra ise kendilerini bekleyen araçla firar etmişti. Firar eden amirallerin arasında yetkisi olmamasına rağmen darbe gecesi karargahteki hareket merkezine inerek gemilerin denize açılmalarını emir mesajını ilgili yerlere gönderilmesi talimatını verdiği belirtildi. Bir diğer firari Tuğgeneral Ali Kalyoncu, darbe girişimi sırasında 28. Mekanjze Tugay komutanlığına gelerek tank ve zırhlı araçları Ankara merkeze gönderme emrini verdiği ifade edildi. Darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı firar etti.

İzmir'deki "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda "FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanması"na yönelik soruşturma başlatılmıştı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu ve Tuğamiral Ali Suat Aktürk'ün ifadeleri alınamamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.