Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım çin gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler’den 30 Ağustos Mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bağrından çıktığımız yüce milletimize en güzel şekilde hizmet etmek ve güvenine layık olmak için “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla aralıksız yürütülen terörle mücadele harekâtına en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla çalışacağız. Bununla birlikte yurt dışındaki görev ve harekât kapsamında dünya barışı ve istikrarına katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Orgeneral Güler, mesajında, mazisi şan, şeref ve zaferlerle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin cesaret ve kahramanlığının destanlaştığı, vatanın savunulması ve milletin bağımsızlığı uğrundaki azim ve kararlılığının en önemli göstergelerinden birisi olan, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta Türk Ordusu’nun zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 96’ncı yıl dönümünü bir kez daha kutlamanın gurur ve heyecanı içerisinde olunduğunu ifade etti.

Orgeneral Güler, Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çağdaş bir devlet olarak inşası sürecinde, ordunun cesaret ve kahramanlığının destanlaşarak hafızalara kazındığını ve şanlı tarihin önemli dönüm noktalarından biri olan bu büyük zaferin, aziz millet için birlik ve beraberlik duygusu ile bağımsızlık tutkusunun abideleştiği bir onur ve gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Dünya Barışı ve İstikrarına Katkı Sağlamaya Devam Edilecek

 Yüce millete en güzel şekilde hizmet etmek ve güvenine layık olmak için “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla aralıksız yürütülen terörle mücadele harekâtına en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla çalışılacağını vurgulayan Orgeneral Güler, yurt dışındaki görev ve harekât kapsamında dünya barışı ve istikrarına katkı sağlamaya devam edileceğini kaydetti.

Bugünün aynı zamanda “Türk Silahlı Kuvvetleri” günü olmasının da 30 Ağustos’u çok önemli kıldığını anımsatan Orgeneral Güler, 30 Ağustos günlerinin, aynı zamanda ‘Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’ olması dolayısıyla TSK’da bir üst rütbeye terfi etme heyecanının ve görevi tamamlamanın huzuru içinde emekli olma gururunun yaşandığını ifade ederek, terfi edenleri kutladı, emekliye ayrılanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.