Öne Çıkanlar terörist Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel İçişleri Bakanı Süleyman Soylu abd Liaoning Beşiktaş-Leipzig Bergama Antik Kenti Beyin Kanaması Önlenebilir Mi Beyin Anevrizması İçin En Önemli risk faktörleri Bilge Çetin kimdir Birleşmiş Milletler Enerji Dönüşümünde Yatırım Destek Mükemmellik Ödülü Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak

Göktürk-1 Uydusu Ahlatlıbel’den Yönetilecek

5 Aralık’ta fırlatılan Göktürk-1 Uydusu’nun İtalya’dan yürütülen operasyonları, 19 Aralık’tan itibaren Ankara Ahlatlıbel’deki Keşif Uydu Komutanlığı’na devredilecek. Göktürk-1 Uydusu’ndan siyah-beyaz ve renkli görüntünün yanı sıra, kızılötesi görüntü de alınacak.

Dünya üzerinde herhangi bir bölgeden coğrafi kısıtlama olmaksızın görüntü alabilen Göktürk-1 Uydusu, Avrupa Uzay Ajansına ait VEGA fırlatma sistemi ile Fransız Guyana’sından 5 Aralık 2016 tarihinde fırlatılmıştı. Yaklaşık 70 dakika sonra uydu ile ilk temas başarıyla sağlanmış, uydu ilk 16 saat süresince toplam 17 adet geçiş icra etmişti.
Uydu operasyonları, İtalya-Fucino’daki yer istasyonundan yürütülürken, Ankara Ahlatlıbel’deki Keşif Uydu Komutanlığı’ndan da takip edilebiliyor. Uydu operasyonlarının 13-19 Aralık 2016 tarihinden itibaren tamamen Ahlatlıbel’deki yer istasyonuna devredilerek, burada Telespazio ve Keşif Uydu Komutanlığı personeli tarafından birlikte sürdürülmesi planlanıyor.

Göktürk-1 Projesi ile, askeri istihbarat amaçlı yüksek çözünürlüklü görüntü elde edilmesinin yanı sıra, uzay ve uydu sistemlerine yönelik teknoloji, uzman insan gücü ve altyapı geliştirilmesi, orman alanlarının kontrolü, kaçak yapılaşmanın takibi, doğal afet sonrası en kısa sürede hasar tespiti, ürün rekolte tespiti, coğrafi harita verilerinin üretilmesi gibi pek çok sivil faaliyet alanında da ihtiyaçlara cevap vermesi planlanıyor.

Göktürk-1 Uydusu, Göktürk-2 uydusundan farklı olarak yörünge istikametinin yanı sıra doğu-batı ve kuzey-güney istikametinde de çekim yapabiliyor. Elde edilen uydu görüntülerinin mekânsal çözünürlük değerinin beş kat daha yüksek olmasına ilave olarak, konumsal doğruluk değeri de artacak. Herhangi bir yerden görüntü alabilme sıklığı olarak da tanımlanan zamansal çözünürlük değeri ise, sahip olunan uydu sayısının artmasıyla iyileşecek.

Yedi yıl görev ömrü öngörülen Göktürk-1 Uydusu, siyah-beyaz, kırmızı, yeşil, mavi ve yakın kızılötesi görüş sağlıyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.