Öne Çıkanlar DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz Intercityİstanbulpark Kadıköy Belediyesi Haberleri ilim DP Haberleri Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi Neşeli Dalgalar su içmenin faydaları programlama akıl dsi

Gündemde Bugün - 12 Mayıs 2016 Perşembe

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade programına katılıyor. (Saat: 11.00)

-Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul ediyor. (Saat: 13.30/15.15)

 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU ALMANYA'DA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berlin'de, Şansölye Yardımcısı, Ekonomi Bakanı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Göç ve Mültecilerden Sorumlu Devlet Bakanı Parlamenter Müsteşar Aydan Özoğuz ve Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer ile görüşüyor.

-CHP lideri Kılıçdaroğlu, basın toplantısı düzenliyor, AB -Türkiye İlişkileri ve Son Gelişmeler toplantısına katılıyor ve Almanya'da yaşayan  vatandaşlar ile bir araya geliyor.

 

TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu’nda HDP’nin, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş hakkında verdiği gensoru önergesi görüşülüyor. (Saat: 14.00)

 

AZERİ HEYET TBMM'DE

-Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu, Azerbaycan Milli Meclisi Üyelerinden oluşan heyet ile görüşüyor. (Saat: 14.30)

 

KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM KİT Komisyonu’nda, Türkiye Şeker Fabirkaları A.Ş. Genel Müdürlüğünün  2013-2014 hesapları görüşülüyor. (Saat: 10.00)

-TBMM KİT Komisyonu’nda, T.C. Şeker Kurumu Başkanlığı  2013-2014 hesapları görüşülüyor. (Saat: 12.00)

 

BAKAN IŞIK KOCAELİ'NDE

-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Tübitak Mam Atık Pil Geri Kazanım Tesisi açılışını gerçekleştiriyor. (Saat: 11.00)

 

BAKAN EROĞLU MANİSA'DA

-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valiliği, partisinin il başkanlığını, Şehzadeler Yunusemre belediyelerini ziyaret ediyor. (Saat:17.45/18.30/19.15/20.00)

 

BAKAN SOYLU SAKARYA'DA

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli programlara katılıyor. (Saat: 10.00-13.00)

 

BAKAN YARDIMCISI ÖGÜTKEN'İN PROGRAMI

-Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Ögütken, 2 Mayıs Ebe ve Hemşireler Günü nedeniyle Eymir Gölü'nde düzenlenen bisiklet turuna ve Green Park Otel'de düzenlenen Yılın Ebe ve Hemşireleri Plaket Töreni'ne katılıyor. (Saat: 08.30/20.00)

 

SGK BAŞKANI BAĞLI'NIN PROGRAMI

-Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı, SGK Başkanlığı'nda düzenlenen Çalışma Hayatında Engellilerin Sorunları paneline katılıyor. (Saat: 09.00)

 

 TBMM'DE KARAYOLU TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

-“Karayolu Trafik Haftası” dolayısıyla Meclis'te etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler TBMM giriş kapılarında ilkokul öğrencileri tarafından milletvekillerine çiçek verilmesi ile başlıyor. (Saat: 09.00)

-Etkinlik kapsamında, Halkla İlişkiler Binası Konferans Salonunda saat 10.15’te “Trafik Kazası Bilgilendirme Sunumu” yapılıyor. (Saat: 10.15)

-Toplantının ardından program, TBMM Ana Bina Arka Bahçesinde (4 Nolu Basın Kapısı karşısı) başlayacak olan “Simülatörle Bilgilendirme Etkinliği” gerçekleşiriliyor. (Saat: 11.50) 

 

TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI

-Meclis'te, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve CHP milletvekilleri, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.00/10.30/11.00/11.30/12.00/12.30/13.00/13.30)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

-AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi'ndeki temaslarını değerlendirmek üzere Strazburg'daki Türk basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

- Bozkır, Brüksel'e geçerek Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile görüşecek.

-İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiltere Başbakanı David Cameron'ın ev sahipliğinde Yolsuzlukla Mücadele Zirvesi gerçekleştirilecek

-Suriye’deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

 

EKONOMİ

-Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Otomotiv Sektörünün Geleceği Kongresi" ile "Türkiye Büyüme ve İnovasyon Fonu İlk Kapanış Toplantısı" programlarına katılacak.

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 Birinci Çeyrek Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıklıyor. (Saat: 10.00) 

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart 2016 Kümes Hayvancılığı Üretimi verilerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart 2016 Süt ve Süt Ürünleri Üretimi verilerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

 

KÜLTÜR-SANAT

-Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Kültürel Miras El Sanatları ve Turizm Örgütü Başkanı Mesut Sultaniser ile çalışma toplantısında bir araya gelecek ardından iki bakan, Turizm İşbirliği Ortak Teknik Komitesi toplantı protokolünü imzalayacak

-İsmail Dümbüllü'nün Münir Özkul'a devrettiği, Hasan Efendi'nin kavuğu, Ses Tiyatrosu'nda oyuncu Rasim Öztekin'e devredilecek.

 

SPOR

-Basketbolda Fenerbahçe'nin de yer aldığı THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonu öncesi Alexanderplatz'ta, takımların başantrenörleri ve birer oyuncusunun katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek.

 

GÜNDEM ÖZEL 

WHO: TÜRKİYE ARTIK SITMASIZ AVRUPA İÇİNDE!

-Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Türkiye’deki nüfus hareketliliklerinin sıtmanın yeniden ortaya çıkması riski taşıdığını belirterek, “Ülkenin deneyimi, iyi hazırlanmış bir sağlık sistemi hastalıkların yeniden ortaya çıkmasını engelleyebilir” dedi.

 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN 4298 İŞVEREN HAKKINDA 59 MİLYON TL İDARİ PARA CEZASI

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2015 yılı içerisinde bakanlığı tarafından iş sağlığı ve güvenliği yönünden gerçekleştirilen teftişlerde 4298 işveren hakkında toplam 59 milyon 490 bin 680 TL idari para cezasının uygulanmasının önerildiğini bildirdi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.